Бранко Вешовић / - Бранко Вешовић
19/05/2022 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Савеза удружења пензионера: Повећали пензије 8,15 одсто, а инфлација 11 одсто

Требало је то да буде ванредно повећање од 10 како је било обећано - поручује Вешовић

На недавној коресподентској сједници Управног одбора Фонда ПИО на којој је озваничена одлука о повећању пензија од 8,15 одсто предсједник Савеза удружења пензионера Црне Горе Бранко Вешовић био је против. Како је саопштио, гласао је против повећања од 8,15 јер  им је било обећано 10 одсто. 

- Та коресподентско сједница није могла ништа да промијени, али сам гласао против повећања од 8,15 одсто и тражио да буде онако како су најављивали министри. Одједном је испало да тако треба по закону и да је Монстат дао податке.  Нека је, али је доста више примјењивања закона само на пензионере - казао је Вешовић.

Објаснили су му да је Монстат одредио да је толико повећају пензије по модифованом обрачуну.

- По мени то није у реду јер је ово ванредно повећање пензија. Инфлација је већ 11 одсто, тако да практично нијесмо ништа добили. Требало је то да буде ванредно повећање од 10 како је било обећано - поручује Вешовић.  

Пензије за мај биће увећане 8,15 одсто. Најновији проценат повишице пензионерских примања озваничио је  Управни одбор Фонда ПИО. Раније је саопшено да ће пензије бити усклађиване са инфлацијом свака четири мјесеца. Просјечна пензија у Црној Гори за фебруар износила је око 300 еура. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

09. maj 2024 11:40