/ - FOTO: NTO CG
23/11/2023 u 17:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veliko interesovanje za novogodišnje praznike i aktivni zimski odmor u Crnoj Gori

Tom prilikom, savjetnik direktorice NTO CG Amel Dedeić je iskazao zadovoljstvo povodom predstavljanja Crne Gore u Hrvatskoj.

U susret zimskoj turističkoj sezoni, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je pres konferencije i promotivne događaje u Dubrovniku i Splitu.

Na pres konferenciji u Dubrovniku, koja je održana 20. novembra prezentovana je zimska turistička ponuda naše destinacije, s posebnim fokusom na novogodišnje praznike. Među brojnim medijima koji su prisustvovali konferenciji, našli su se predstavici HRT, Dubrovačke televizije, Dubrovački Vijesnik/Slobodna Dalmacija, Nova TV, TV Libertas, TV Jadran Vijesti i brojnih portala.

Tom prilikom, savjetnik direktorice NTO CG Amel Dedeić je iskazao zadovoljstvo povodom predstavljanja Crne Gore u Hrvatskoj. 

- Vjerujemo da će zahvaljujući bogatom programu tokom praznika, kao i uređenim skijalištima i poboljšanim smještajnim kapacitetima, Crna Gora biti destinacija koju će turisti iz Hrvatske sve češće birati za svoj odmor. Unaprijeđenost turističke ponude i destinacijskog imidža Crne Gore pokazuju statistički podaci o posjećenosti destinacije i brojna priznanja iz inostranstva. Jedan od njih je istraživanje Evropske komisije za putovanja, prema kojem se Crna Gora u kontinuitetu već duže od godinu dana nalazi među TOP 10 najbolje ocijenjenih destinacija u njihovim mjesečnim istraživanjima, što pokazuje da smo sve konkurentniji u regionu - kazao je Dedeić. 

Tokom promocije u Dubrovniku atraktivni praznični programi i ponuda skijališta zainteresovali su okupljene da se okušaju u nagradnoj igri, koju su priredili Skijališta Crne Gore, kao i lokalne turističke organizacije Nikšića i Žabljaka.

- Prije događaja, nisam bila detaljno upoznata sa zimskom turističkom ponudom u Crnoj Gori. Mogu reći da sam prilično oduševljena - rekla nam je po završetku promocije Ljubica Jurič, urednica i novinarka u Medijskom malom servisu.

Nakon promocije u Dubrovniku, organizovan je promotivni događaj u Splitu, koji je privukao veliki broj posjetilaca. Zvuci Gradske muzike Kotora zainteresovali su brojne građane Splita da saznaju više o novitetima tokom zimske sezone u Crnoj Gori

Veliko interesovanje za turističku ponudu naše destinacije potvrdili su brojni novinari i zvanice iz hrvatske turističke industrije, koji su prisustvovali pres konferenciji u Splitu.

- Čast nam ugostiti kolege iz Crne Gore koji su nam prezentovali svoju ponudu, a time nam dali i dodatni motiv da posjetimo njihovu zemlju. Crna Gora je zemlja sa bogatom kulturom, istorijom i prirodom, koja se nalazi na samo par sati od Splita, što je čini atraktivnom destinacijom. Činjenica je da smo jedni drugima sve češći gosti tokom čitave godine - kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Ona je u ime domaćina, zajedno sa predstavnicima NTO CG i članovima Gradske muzike Kotora, prošetala gradom i splitskom rivom i zainteresovanim građanima podijelila informacije o crnogorskoj ponudi. 

Nakon konferencije, upriličen je i prijem za novinarske ekipe i goste, među kojima je bio i Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore Split. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa cijenama i ponudom za predstojeće praznike, te da uz muziku klape Castel Nuovo okušaju sreću u nagradnoj igri u kojoj su lokalne turističke organizacije Nikšića, Žabljaka, Tivta i Skijališta Crne Gore podijelili više nagrada, poput porodičnog vikenda aranžmana sa ski pasom na Vučju i na Žabljaku za dvoje, noćenje u Tivtu sa korišćenjem spa centra i dvodnevni, trodnevni i sedmodnevni ski pas na Skijalištima Crne Gore.

Novinarka magazina “PLACE2GO”, Damjana Domanovac, ističe da je prilično zadovoljna Crnom Gorom, koja je poznata po svojoj prirodi.

- Ta ista priroda kada obuče snježno ruho pretvara se u atraktivna mjesta za zimske sportove i skijališta, u koja se posljednjih godina ulažu značajna sredstva. O crnogorskim skijalištima i programima smo više saznali na pres konferenciji u Splitu. Sve pohvale organizatorima, ali i prezenterima koji su zimsku turističku ponudu Crne Gore predstavili u najljepšem svjetlu - rekla je Domanovac.

Svoje utiske sa promocije podijelili su i poznati influenseri poput Vedrane Ilić, Ivane Blažoti, Barbare Vešanović Gašić, Jelene Hrga i drugi koji su pozvali pratioce da iskoriste bogatu zimsku ponudu Crne Gore i atraktivan praznični program.

Pored NTO CG, u Dubrovniku i Splitu su se predstavile i lokalne turističke organizacije Žabljaka, Nikšića, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Cetinja i Tuzi, kao i Skijališta Crne Gore.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 07:42