Радници поново испред Владе / IVAN PETROVIC-IPE
22/02/2022 u 12:46 h
Blaženka Golubović, Marko StojanovićBlaženka Golubović, Marko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршен састанак у Влади: Радници КАП-а сјутра са представницима МКИ, МЕР-а и МФСС-а

Каповци очекују сјутра састанак са представницима ресорних министарстава у 8 сати

Састанак радника КАП-а у Влади је завршен, након чега су се они разишли. Није постигнут никакав договор и нема конкретног рјешења.

Очекују сјутра састанак са представницима ресорних министарстава у 8 сати. Како је сазнаје портал Дан, састанак је потврђен са представницима МКИ, МЕР и МФСС, а радници ће се окупити на Римском тргу у 8 часова. Још увијек није познато да ли ће састанку присуствовати и министри.

Представници радника КАП-а, Сандра Обрадовић, представница Ссндиката рударско-металског синдиката при УССЦГ, и Брано Одовић, ушли су у зграду Владе.

Радници КАП-а поново су се јутрос окупили испред Владу, гдје окупили чекају пријем код премијера.

Радници су се писмом обратили премијеру Здравку Кривокапићу како би се ријешио проблем око уплаћивања новца за бенефицирани радни стаж од 1. јануара 2006. до 8. јула 2013. године.

- Стечајни управник нас је, умјесто у други, ставио у трећи наплатни ред, што значи да никада нећемо моћи да наплатимо своја потраживања - пише у писму.

Како су навели, Привредни суд је донио одлуку да они немају право на бенефицирани радни стаж од увођења стечаја иако се ради о радним јестима која су отежана и мјеста која се рачунају са увећаним трајањем.

- Имамо право на бенефиције зато што смо наставили да радимо на истим радним мјестима и по уговорима о техничкој сарадњи са организаторима производње, процес производње био организован и ми смо наставили да радимо на мјестима опасним по здравље - наводе радници у писму премијеру.

Радници се надају да ће наићи на подршку и разумијевање и да ће бити примљени на разговор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:40