Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović - foto: Vlada CG / - MINISTAR SAOBRAćAJA I POMORSTVA FILIP RADULOVIć - FOTO: VLADA CG
15/03/2024 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radulović: Imamo jasnu viziju Crne Gore do 2030. godine

Crna Gora od EK dobila najveći pojedinačni grant od preko 200 miliona za devet projekata

, imamo jasnu viziju kako će Crna Gora da izgleda do 2030, ocijenio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, u emisiji "Znam da znaš" Gradske RTV.

Pored dionice Mateševo-Andrijevica, planirano je, kako ističe, spajanje puta od Andrijevice do Boljara, što će biti spona sa Srbijom i centralnom Evropom.

- Zatim imamo dionicu Podgorica-Bar, Jadransko-Jonski put, koji samo mi i Bosna nijesmo završili, a to je put koji se proteže od sjeverne Italije do Grčke, zatim imamo dionicu Andrijevca-Peć, obilaznicu oko Podgorice, uktrštanje puta Bar-Boljare sa Jadransko-jonskim autoputem, kao i brzu cestu na sjeveru - objašnjava Radulović.

Značaj ovih projekata, kako navodi, je bolja povezanost sa susjednim državama i centralnom Evropom, ali i bolja saobraćajna bezbjednost.

- Početak radova na drugoj dionici autoputa Mateševo-Andrijevica, nakon potpisivanja kredita sa EBRD-om i javnog poziva za izvođača radova, očekujemo negdje do kraja ove godine. Uporedo sa tim radimo i na eksproprijaciji, i to bi uveliko trebalo da počne u septembru, što će takođe biti dobar temelj za pripremu početka radova na autoputu - ističe Radulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:27