/ - FOTO: MINISTARSTVO POMORSTVA
27/09/2024 u 17:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radulović: "Ocean Race" unaprijediće ugled Crne Gore kao jedriličarske destinacije

Međunarodna jedriličarska trka, koja će u septembru naredne godine dijelom biti održana u Crnoj Gori, unaprijediće ugled zemlje, kao destinacije za jedrenje, ali i turizam, poručio je ministar pomorstva Filip Radulović sa svečanosti povodom predstavljanja velikog Međunarodnog sportskog događaja "The Ocean Race Europe 2025".

Kako je kazao ministar Radulović, ponosni su što će finale trke biti upravo u Boki kotorskoj i oduševljeni što će Boka biti posljednja stanica na ovom putovanju.

- Dočekaćemo nautičare i navijače, a ovaj događaj će dodatno promovisati Crnu Goru kao tursitičku destinaciju. Procjene su da će tokom četiri dana događaja Boku posjetiti oko 96 hiljada ljudi. Ekonomski efekti nakon održanog događaja za Crnu Goru biće značajni, jer se predviđa pozitivan uticaj na BDP u iznosu od nekoliko miliona eura - rekao je Radulović.

Radulović: Ocean Race Europe stiže u Crnu Goru

U organizaciji "Ocean Race" kažu da su zadovoljni što će Crna Gora biti dio trke, napominjući da je ovo prvi put da dolaze u Jadransko more.

- Trka će početi u Kilu u Njemačkoj, posjetiti Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Španiju i Italiju prije nego što završi u Bokokotorskom zalivu. Trka je jedinstvena kombinacija profesionalnog sporta elitnog nivoa, snažnog fokusa na zdravlje i održivost okeana i inicijativa za povezivanje evropskih gradova - kazao je Fil Lorens, direktor trke "The Ocean Race".

Lusi Hant, direktorica za održivi razvoj u organizaciji "Ocean race" kaže da se raduju što će program obrazovanja o okeanu dovesti u Crnu Goru i omogućiti djeci i omladini da postanu šampioni okeana i ambasadori mora.

- Radujemo se što ćemo studente i mlade ljude upoznati sa našim jedriličarima koji su veliki zagovornici zdravlja okeana, kao i što ćemo naš svjetski poznati ‘The Ocean Race Summit‘ dovesti ovde kako bismo podijelili inicijative za zdravlje okeana i najbolje prakse koje takođe mogu pomoći Jadranskom moru - kazala je Hant.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 17:03