Radulović sa Marselom / - MINISTARSTVO POMORSTVA IS AOBRAćAJA
28/06/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radulović sa Marselom: Šansa našim pomorcima da svoje vještine i znanja primijene na međunarodnom nivou

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović i ambasadorka Italije u našoj zemlji Andreina Marsella potpisali su Memorandum između Crne Gore i Italije.

Ovaj Memorandum predstavlja izuzetno važan korak za crnogorske pomorce i crnogorsku pomorsku administraciju.

- Ovaj Memorandum osigurava priznanje crnogorskih pomorskih sertifikata i kvalifikacija prema standardima Međunarodne konvencije o standardima za obuku, izdavanje sertifikata i vršenje brodske straže pomoraca  i da se time otvaraju vrata crnogorskim pomorcima za rad na italijanskim brodovima, što znatno povećavaju njihove mogućnosti zapošljavanja. S obzirom na dugu tradiciju pomorstva u Crnoj Gori, ovo je ogroman korak naprijed koji omogućava našim pomorcima da svoje vještine i znanja primijene i na međunarodnom nivou - rekao je Radulović.

Potpisivanje ovog memoranduma predstavlja priznavanje visokih standarda obuke i obrazovanja koje nudi crnogorski sistem pomorskog obrazovanja. Naše pomorske obrazovne institucije koje pružaju obuku pomorcima sada će biti prepoznate kao institucije koje ispunjavaju međunarodne standarde, što dodatno povećava ugled Crne Gore kao pomorske nacije.

- Pomorska industrija je jedan od ključnih sektora za obje zemlje, a ovakva saradnja otvara nove mogućnosti za zajedničke projekte, razmjenu znanja i tehnologije, te unapređenje pomorskih operacija. Time se ne samo unapređuju ekonomski odnosi, već se takođe grade mostovi prijateljstva i saradnje između dvije države - zaključio je ministar Radulović.

Crnogorski pomorci pred novim izazovom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 15:00