Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović - foto: Vlada CG / - MINISTAR SAOBRAćAJA I POMORSTVA FILIP RADULOVIć - FOTO: VLADA CG
04/02/2024 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Spajanjem dvije željeznićke kompanije izbjeći stečaj i sačuvati radna mjesta

Radulović je istakao da je dugogodišnja nebriga i loše upravljanje doprinijelo da danas moramo da se borimo za opstanak kompanija koje su od izuzetne važnosti za društvo

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, sljedeće sedmice će Vladi predložiti spajanje dvije željezničke kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava i Željezničkog prevoza, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radulović je kazao da je preduzeće Održavanje željezničkih voznih sredstava na ivici bankrota zbog čega treba hitno reagovati.

- Da je ovo najbolje rješenje pokazale su analize koje su rađene u proteklom periodu.U analizi koju je uradio Ekonomski fakultet u Podgorici ali i u onoj koju su radili konsultanti iz Evropske unije piše da je stečaj u Održavanju željezničkih voznih sredstava jedino moguće izbjeći spajanjem dvije kompanije - rekao je Radulović.

Radulović je istakao da je dugogodišnja nebriga i loše upravljanje doprinijelo da danas moramo da se borimo za opstanak kompanija koje su od izuzetne važnosti za društvo.

- Namjera nam je da napravimo jedno preduzeće koje će biti efikasno i finansijski održivo od kojeg će korist imati država ali i svi građani. Objedinjavanjem ovih preduzeća smanjiće se i troškovi jer nećemo imati više dupli Odbor direktora i dupli menadžment - kazao je Radulović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:44