Boris Raonic,Savjet Radio Televizije Crne Gore / BORIS RAONIC-LAZAR RUZIC
08/02/2022 u 11:14 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раонић: Одмах по доласку сам тражио ревизију пословања

Знаjући о каквом професионалцу jе риjеч, изненађуjе овакво образложење и наjава путем медиjа од стране господина Радуловића, навео је Раонић

Одмах по ступању на функциjу генералног директора РТЦГ упутио сам позив Државној ревизорској институцији (ДРИ) да уради ревизију пословања јавног сервиса прије мог мандата, казао је за "Дан" први човјек РТЦГ Борис Раонић. Он је реаговао на наводе члана сената ДРИ Бранислава Радуловића, који је казао да ће врховна ревизија урадити ревизију пословања јавног сервиса, те да је та ревизија уврштена у план рада ДРИ на захтјев невладиног сектора.

– Када сам ступио на функцију упутио сам позив ДРИ и тада ми је одговорено да прихватају и да ће у плану за ову годину бити уврштена и ревизија РТЦГ. Свака институциjа коjа жели да унаприjеди своj рад свjесна је да ревизиjа ДРИ само доприноси томе. Знаjући о каквом професионалцу jе риjеч, изненађуjе овакво образложење и наjава путем медиjа од стране господина Радуловића – навео је Раонић.

Раонић нам је послао и информацију из октобра, када је на јавном сервису објављено да је позвао ДРИ да изврши ревизију пословања. Како је тада наведено, ДРИ је саопштила да jе разматрала молбу Раонића и одлучила да ће ревизиjа пословања РТЦГ бити третирана у поступку планирања ревизиjа за 2022. годину.

– Сходно закључку, предметна ревизиjа ће, у складу са пословником (ДРИ) и смjерницама за предлагање и избор финансиjских ревизиjа и ревизиjа правилности за годишњи план ревизиjа ДРИ, бити третирана у поступку планирања за 2022. годину – наведено је у одговору ДРИ који је потписао управо Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:05