/ - FOTO: MINISTARSTVO EKOLOGIJE
30/08/2024 u 14:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Saradnja sa UNDP-a značajna za napredak u zaštite životne sredine

Otvoreni dijalog ključan je za dalji napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) i ostvarenje ciljeva održivog razvoja, saopšteno je sa sastanka ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjana Ćulafića i predstavnice UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterine Paniklove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERS), na sastanku je istaknuta dugogodišnja i konstruktivna saradnja između UNDP-a i crnogorskih institucija.

- Koja je od suštinskog značaja za dalji razvoj i napredak u ključnim oblastima zaštite životne sredine i održivog razvoja- navodi se u saopštenju.

Ćulafić je kazao da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima saradnje, posebno u oblastima upravljanja prirodnim resursima, zaštite biodiverziteta, jačanja otpornosti na klimatske promjene, ljudskog razvoja i upravljanja otpadom.

- Istakao je važnost nastavka rada na zajedničkim projektima, koji su već donijeli značajne benefite Crnoj Gori, te naglasio potrebu za kontinuiranim angažmanom svih strana kako bi se postigli još bolji rezultati- navodi se u saopštenju.

Paniklova je naglasila posvećenost UNDP-a daljem jačanju saradnje sa crnogorskim institucijama, sa posebnim fokusom na održivost i inkluzivnost u razvojnim procesima.

- Obostrano je potvrđeno da će se raditi na osiguravanju kontinuiteta u realizaciji tekućih projekata, na identifikaciji i rješavanju svih izazova koji mogu nastati u procesu implementacije kao I na stvaranju uslova za nove razvojne inicijative- kaže se u saopštenju MERS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 03:15