/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
15/12/2022 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stanić: Tužilaštvo da ispita ugovor Rudnika uglja Pljevlja o prodaji uglja Elektroprivredi Srbije

Najnoviji dokaz da je cijena od 28.8 eura za ugovorenih 300.000 tona uglja daleko ispod tržišne nam je stigao iz Sanskog Mosta u kojem tamošnji rudnik ugalj prodaje EPS-u po cijeni od 89.5 eura, tri puta skuplje u odnosu na cijenu koju je kadar DF ugovorio u sred najveće energetske krize u Evropi, naveo je on

Odmah po poptisivanju ugovora između Rudnika uglja Pljevlja (RUPV) i Elektroktroprivrede Srbije (EPS) bilo je jasno da se radi o štetnom poslu po interese crnogorskog preduzeća koje je dovedeno u podređen položaj u odnosu na partnere iz Srbije na svaki mogući način, saopštio je član Predsjedništva SDP Mirko Stanić.

- Najnoviji dokaz da je cijena od 28.8 eura za ugovorenih 300.000 tona uglja daleko ispod tržišne nam je stigao iz Sanskog Mosta u kojem tamošnji rudnik ugalj prodaje EPS-u po cijeni od 89.5 eura, tri puta skuplje u odnosu na cijenu koju je kadar DF ugovorio u sred najveće energetske krize u Evropi, naveo je Stanić.

Stoga je pozvao Tužilaštvo da u najhitnijem roku preduzme aktivnosti koje su im zakonom određene i za koje ih plaćaju građani Crne Gore, "ukoliko ne žele da neko pomisli da podržavaju štetne i vrlo vjerovatno koruptivne poslove i namjerno žmure na već sada milionsku štetu napravljenu RUPV ali i državi".

- Tvorci krilatice da neće “Crnu Goru ponijeti u Čačak” očigledno ne znaju da niko nije nosio ni Zair u Belgiju, ni Indoneziju u Holandiju. Iznosili su milionska rudna i druga bogatsva i rad tih naroda kao kolonizatori, po istom modelu u koji nas je uvela i Vlada Dritana Abazovića. Kolonizatori su u tim zemljama imali “lojalne” poglavice, kao što imaju i u Crnoj Gori kroz visoke funkcionere DF-URA koalicije, koji i ne kriju svoju servilnost tuđoj državi i njenim interesima. Postoje indicije da ovo nije jedini sumnjivi posao aktuelnog rukovodstva RUPV i da su se u protekle dvije godine desili brojni primjeri zlouptreba od kojih štete ima i kompanija i državni budžet, te je stoga potrebna hitna i odgovarajuća reakcija tužilačkih organa, zaključio je Stanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:45