/ - FOTO: LAZAR RUŽIĆ/ - AIR MONTENEGRO
22/02/2023 u 20:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Tu Montenegro" o slučaju Radović: Nakon donošenja rešenja postupićemo po zakonu

Inspekcija rada nije donijela Rješenje, već je uručila Zapisnik o izvršenju inspekcijskog pregleda, na koje je dala rok za izjašnjenje

Kompanija "Tu Montenegro" će postupiti u skladu sa zakonom i predmetnim rješenjem u odnosu na stav Uprava za inspekcijske poslove (UIP) u vezi  zaposlenja Saše Radovića na poziciju vršioca dužnosti izvršnog direktora. 

Inspekcija rada: Radović nezakonito zaposlen za direktora Tu Montenegra

-Inspekcija rada nije donijela Rješenje, već je uručila Zapisnik o izvršenju inspekcijskog pregleda, na koje je dala rok za izjašnjenje. Nakon donošenja Rješenja, kompanija 'ToMontenegro' će postupiti u skladu sa zakonom i predmetnim rješenjem- naveli su iz pomenute kompanije u odgovoru za "Dan".

Podsjećamo, inspektori su konstatovali da je subjekt nadzora "Tu Montenegro" zapošljavanjem Saše Radovića učinio nepravilnost iz razloga što je, suprotno čl. 21 stav 6 Zakona o radu, zasnovao radni odnos sa Radovićem, s obzirom na to da je imenovanom isplaćena otpremnina od strane “Budvanska rivijera” AD Budva, po osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:47