Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
14/01/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UIP: Izdata 44 prekštajna naloga u iznosu od 13.200 eura zbog nepoštovanja zabrane pušenja u lokalima

Pored nepoštovanja odredbe o zabrani upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, što je bila i najčešće konstatovana nepravilnost, prekršajni nalozi su izdati i zbog s neizdavanja fiskalnih računa i neposjedovanja normativa hrane i pića u ugostiteljskom objektu

Tokom vikenda, u petak 12. i subotu 13. januara, Uprava za inspekcijske poslove je organizovala pojačan nadzor ugostiteljskih objekata na teritoriji Glavnog grada, Plava i Rožaja, sa posebnim akcentom na poštovanje zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz UIP-a.

- Turistički inspektori su izvršili ukupno 44 inspekcijska nadzora i tom prilikom su konstatovane 32 nepravilnosti za koje su izdata 44 prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 13.200 eura i podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje, dok je u dva slučaja subjektu nadzora ukazano na napravilnost i ostavljen rok za njeno otklanjanje, naveli su iz UIP-a.

Pored nepoštovanja odredbe o zabrani upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, što je bila i najčešće konstatovana nepravilnost, prekršajni nalozi su izdati i zbog s neizdavanja fiskalnih računa i neposjedovanja normativa hrane i pića u ugostiteljskom objektu.

- Kontinuiranim radom i usaglašenim akcijama inspektora turističke inspekcije, Uprava za inspekcijske poslove šalje poruku da kontrola poštovanja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima ali i u radnim prostorima, nastavlja da bude u fokusu ovog organa, te se ovakve slične akcije očekuju i u periodu koji slijedi, zaključuju u UIP-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:58