GP URA / - FOTO: GP URA
27/03/2024 u 16:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Tandem Mujović-Đukanović nastavlja da pravi “cirkus” od energetskog sektora

Tandem Mujović-Đukanović zbog bitke oko fotelja nastavlja da pravi “cirkus” od energetskog sektora - saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE su istakli da su dvije najveće ćerke firme Elektroprivrede Crne Gore, CEDIS i Rudnik uglja Pljevlja, za danas imale zakazane skupštine akcionara, na kojima je Odbor direktora EPCG trebao da izabere nove članove odbora direktora pomenutih firmi, a sjednice su odložene zbog nedostatka kvoruma jer ministar energetike i rudarstva Saša Mujović i predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović nijesu mogli da se dogovore o partijskoj podjeli “ekspertskih“ mjesta.

Oni podsjećaju da su i ranije govorili, da cilj Spajićeve Vlade nije nikakva meritokratija i rezultati najuspješnije državne kompanije, u šta je javnost imala priliku da se uvjeri u prethodnim mjesecima.

- Vlast Milojka Spajića i Andrije Mandića je po svaku cijenu željela da smijeni članove Odbora direktora EPCG koji su donijeli kompaniji istorijske rezultate sa 80 miliona eura u plusu, da bi to postigla nije prezala i od donošenja protivustavnih izmjena Zakona o privrednim društvima, preko kojih je na kraju i sprovela svoj naum -  poručuju iz URE.

Nakon toga, kako su istakli, svakodnevno svjedočimo političkom revanšizmu i smjenama stručnih kadrova koji ne odgovaraju zamislima Spajića, njegovog ujaka i Mujovića.

- Jedini cilj nove vlasti je partijska podjela plijena u energetskom sektoru, gdje građanke i građani svakodnevno svjedoče kako se na ključne pozicije biraju kadrovi, najčešće bivšeg režima, koji su učestvovali u prodaji akcija Elektroprivrede i izgradnji minihidroelektrana preko kojih je uništeno na desetine rijeka u Crnoj Gori - zaključili su iz URE.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:25