ABAZOVIĆ NA SASTANKU SA ŽELJEZARCIMA/ - BILJANA BRAŠNJO / - ABAZOVIĆ NA SASTANKU SA ŽELJEZARCIMA/ - BILJANA BRAŠNJO
30/07/2022 u 11:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović danas sa radnicima Željezare, dolazi i Davidović

Premijer je ponovio da je država spremna da učestvuje sa 25 odsto u procesu preuzimanja Željezare.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović primiće danas u 12 sati u svom kabinetu radnike Željezare koji štrajkuju glađu na krovu fabrike, javlja portal RTCG.

(FOTO/VIDEO) Noćni razgovori: Metalurzi traže garanciјe, Abazović nudi sastanke

Sastanku će prisustvovati i potencijalni investitor Miodrag Daka Davidović, kao i ministri finansija i ekonomskog razvoja, Aleksandar-Saša Damjanović i Goran Đurović. Premijer je sinoć, na sastanku koji se održao nakon ponoći u Nikšiću, kazao da su problemi u toj kompaniji naslijeđeni, i da treba raditi na tome da se poštuje dogovor koji je ranije postignut o statusu preduzeća i radnika, uključujuči plan za preuzimanje fabrike.

Premijer je ponovio da je država spremna da učestvuje sa 25 odsto u procesu preuzimanja Željezare.

Abazović je razgovarao u Nikšiću sa radnicima Željezare u krugu fabrike, gdje su radnici protestovali. Premijer je došao iz Rožaja, gdje je govorio na manifestaciji "Dani dijaspore". Radnici Željezare stupili su u štrajk glađu nakon što im je na sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem saopšteno da Evropska komisija traži studiju izvodljivosti za pet miliona eura pomoći, na osnovu koje bi država kupila udio u fabrici.

Osim premijera, sa radnicima su razgovarali i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i čelnik lokalne supštine Nemanja Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:43