/ - ZGRADA VLADE
03/08/2023 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada: Memorandum sa Al Shiddi grupom akt dobre namjere bez obaveza, nema govora o korupciji

Iz Vlade su saopštili da je memorandum o razumijevanju po svojoj prirodi akt o iskazu namjera i dobre volje, a ne obavezujući pravni akt

Da su predstavnici MANS-a pročitali Memorandum o razumijevanju, već nekoliko dana dostupan javnosti putem veb sajta Vlade Crne Gore, vidjeli bi da u njemu nema ništa sporno, ni protivzakonito ni koruptivno, saopšteno je iz Vlade.

Oni su reagovali nakon što je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila od nove Vlada da preispita sve odluke donešene iza zatvorenih vrata, bez javnih tendera i bez konsultacija sa građanima i stručnom javnošću.

MANS: Tražićemo da nova Vlada preispita sve odluke donešene iza zatvorenih vrata

Iz Vlade su saopštili da je memorandum o razumijevanju po svojoj prirodi akt o iskazu namjera i dobre volje, a ne obavezujući pravni akt.

- Jučerašnji Memorandum potpisan je u pogledu sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa u dijelu rta Mavrijan u Ulcinju. Ni Vlada ni opština Ulcinj nijesu preuzele nikakve obaveze, što se jasno vidi iz Memoranduma u kojem je navedeno da on odražava stavove i namjere strana da sarađuju na neekskluzivnoj osnovi, koje su izražene u dobroj namjeri ali bez stvaranja bilo kakve pravne ili finansijske obaveze ili nastanku bilo kakve odgovornosti bilo koje od strana, navode u saopštenju.

U Memorandumu se, kako dodaju, vrlo eksplicitno navodi da ništa u ovom Memorandumu neće ograničiti pravo ili spriječiti strane potpisnice da zaključe memorandum o saradnji ili aranžmane sa drugim stranama u pogledu bilo koje aktivnosti ili projekta u oblasti saradnje koja je obuhvaćena ovim memorandumom.

- Dakle, jučerašnji događaj je čin dobre volje, namjere Vlade da podrži nova ulaganja u Crnu Goru, posebno ona koja će valorizovati turističke potencijale i kreirati trajnu vrijednost u državi za dobrobit svih njenih građana. Kako je predsjednik Vlade dr Dritan Abazović rekao juče prilikom potpisivanja, svi dobronamjerni investitori su dobrodošli u Crnu Goru, pa samim tim je to i Al Shiddi grupa. Izgradnja eksluzivnog rizorta na Mavrijanu je vrlo kompleksan višegodišnji proces, koji sve strane žele da urade apsolutno u skladu sa zakonom, transparentno, uvažavajući sve lokalne i državne interese. Da želimo da sve bude transparentno dokaz je upravo i jučerašnje potpisivanje Memoranduma, navodi se u saopštenju Vlade.

Poručuju da treba podržati strane investitore da ulažu u razvoj Crne Gore " jer smo svjedoci da su upravo inostrane investicije učinile Crnu Goru ekskluzivnom turističkom destinacijom".

- Vlada želi da se nastavi takav put razvoja i biće tu da ga podrži u skladu sa svim propisima, trudeći se da pomogne da se prevaziđu tromost i druge slabosti državne administracije i da budu što manja prepreka razvoju- zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 08:03