Pregovarački tim Vlade / - DJORDJE CMILJANIC
28/03/2024 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada predložila nove članove u odborima direktora nekoliko preduzeća

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici razmotrila više kadrovskih pitanja.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju člana Odbora direktora Instituta za javno zdravlje Aleksandra Sekulića, a za članicu Odbora imenovana je Anđela Radinović.

Stefan Đurić imenovan je za člana Etičkog komiteta, a donijeto je rješenje o razrješenju predsjednice Upravnog odbora JU Dom starih "Grabovac" Risan Ivane Izgarević.

Razriješeni su članovi Odbora direktora "Aerodromi Crne Gore" AD Podgorica u sastavu: Eldin Dobardžić, Kemal Purišić, Slavko Vukčević, Nebojša Đoković i Ilija Mugoša. Novi članovi su Stefan Madžgalj, Lazar Bojanić, Jelena Maraš, Rade Grujičić i Nikola Bajčetić.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju izvršne direktorice Centra za alternativno rješavanje sporova Marine Lutovac, a imenovala Ivana Medojevića na mjesto izvršnog direktora Centra.

Donijeto je Rješenje o imenovanju Milene Milović i Budimira Raičkovića za članove Savjeta za reformu javne uprave.

Vlada je predložila Skupštini akcionara "Marina" AD Bar da za članove Odbora direktora ovog Društva izabere: Slađanu Perišić, Dragutina Durutovića, Isidora Filipovića i dr Đorđija Pavićevića. Odredila je Dina Tutundžića za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala, na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara „Marina“ AD Bar.

Predloženo je Skupštini akcionara "Barska plovidba" AD Bar da za članove Odbora direktora izabere: Ćazima Alkovića, Teodoru Ostojić, Marka Maraša i Nebojšu Kaljevića. Dino Tutundžić određen je za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara „Barska plovidba“ AD Bar.

Skupštini akcionara "Crnogorska plovidba" AD Kotor predloženo je da za članove Odbora direktora izabere: Mladena Erića, Jova Lazarevića, Ahmeta Markaševića, Blaženka Ardalića i Predraga Tomića. Tutundžić je takođe imenovan za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na sjednici Skupštine akcionara „Crnogorska plovidba“ AD Kotor.

Vlada je predložila Skupštini akcionara „Luka Bar“ AD Bar da za članove Odbora direktora izabere: Nikolu Vojvodića, Savu Ašanina, Dušana Masoničića, Milana Polovića i Milutina Lakićevića, a Tutundžić će biti punomoćnik – predstavnika državnog kapitala na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara „Luka Bar“ AD.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Todora Goranovića za savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za bezbjednost i odbranu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:30