Sa sjednice Vlade / - SASAMATIC, VLADA
13/06/2024 u 18:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlada ukinula obavezne vize za državljane Saudijske Arabije

Vlada Crne Gore donijela je na današnjoj sjednici odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

Odlukom se državljanima Kraljevine Saudijske Arabije omogućuje da od 13. juna do 31. oktobra 2024. godine, mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana, sa važećom putnom ispravom, bez vize.

-Odluka o privremenoj viznoj liberalizaciji za državljane Kraljevine Saudijske Arabije prvi put je donesena 2022. godine, u toku ljetnje turističke sezone, a u cilju privlačenja turista iz Kraljevine Saudijske Arabije, podrške turističkoj sezoni i snaženju veza i saradnje između dviju zemalja. Na ruti Rijad – Podgorica tokom 2023. godine prevezeno je 11.390 putnika. Prema procjeni koju je izradilo Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, vizna liberalizacija je od značaja pri odabiru turističke destinacije, a otvaranje tržišta Kraljevine Saudijske Arabije generisalo bi prihode od značaja za crnogorsku ekonomiju, naročito u turizmu, naveli su iz Vlade.

Linija Budva – Dubrovnik od 29. juna

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:39