/ FOTO -Igor Šljivančanin: Milana Zečevića - PES
21/02/2024 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zečević: Ograničavanjem trgovačkih marži unapređuje se životni standard

Ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste jako odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, navodi on

Ograničavanjem trgovačkih marži unapređuje se životni standard, smatra Milana Zečevića poslanik Pokreta Evropa sad.

- Najave iz Vlade da će do kraje sedmice donijeti odluku kojom se ograničavaju trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji na pet do petnaest odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, jeste još jedan konkretan potez, kojim će se unparijediti životni standard građana Crne Gore - dodaje on.

Ističe da naša zemlja je u velikoj mjeri i dalje uvozno zavisna, čime je podložna efektima i globalne inflacije, koja je nastala ratnim sukobima u Ukrajini.

-Stoga, ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste jako odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica - navodi on.

Dodaje da istovremenim uvećanjem minimalnih penzija programom Evropa Sad 2 i ograničenjem trgovačkih marži stvaraju se uslovi da i sva buduća povećanja minimalnih i prosječnih zarada u velikoj mjeri unaprijede životni standard građana naše zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 10:40