Ana Kentera i Marija Šuković / foto: ŽIG Ženski klub
26/02/2024 u 17:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ŽIG: Potpisan Sporazum o saradnji sa Alter Modusom za osnaživanje ženskog preduzetništva

Ovaj sporazum simbolizuje zajedničku posvećenost razvoju i osnaživanju ženskog preduzetništva kroz implementaciju međunarodno priznatih kriterijuma MEST IWA 34, koji služe kao osnov za dobijanje ŽIGA „Ženski biznis“

Mikrokreditna finansijska institucija Alter Modus je prva potpisnica Sporazuma o saradnji na implementaciji ŽIGA „Ženski biznis“. Sporazum o saradnji potpisale su Ana Kentera, izvršna direktorica Alter Modusa, i Marija Šuković, šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost (SCC), postavljajući temelje za intezivniju podršku preduzetnicama.

- Ovaj sporazum simbolizuje zajedničku posvećenost razvoju i osnaživanju ženskog preduzetništva kroz implementaciju međunarodno priznatih kriterijuma MEST IWA 34, koji služe kao osnov za dobijanje ŽIGA „Ženski biznis“. Kriterijumi obuhvataju specifične zahtjeve vezane za vlasništvo, upravljanje, kontrolu i nezavisnost, čime se osigurava da privredna društva koja zadovoljavaju ove uslove i dobiju ŽIG, uživaju pogodnosti u okviru programa koje pruža Alter Modus - navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući ovom sporazumu, kako se navodi, privredna društva nosioci ŽIGA „Ženski biznis“ biće oslobođena dodatne dokumentacije prilikom apliciranja za programe podrške finansiranja, što predstavlja konkretan korak ka olakšanom pristupu resursima i podršci potrebnoj za rast i razvoj ženskog preduzetništva.

- Ovo partnerstvo važan je korak ka stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta za ženske biznise, istovremeno promovišući kulturu jednakih mogućnosti i ravnopravnosti u crnogorskoj poslovnoj zajednici - istaknuto je nakon potpisivanja sporazuma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:07