FOTO. Francuski mediji i drugi o akciji od 23. septembra / - FOTO. FRANCUSKI MEDIJI I DRUGI O AKCIJI OD 23. SEPTEMBRA
12/10/2022 u 21:57 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović objelodanio učešće ANB-a u međunarodnoj akciji: Javnost tek sad saznaje o zapljeni kokaina iz septembra

Za sada nije poznato zašto se o akciji koja je spovedena u septembru i o čemu su dan nakon toga pisali svjetski mediji sad obavještava crnogorska javnost

Velika zapljena kokaina dogodila se 23. septembra u sklopu međunarodne akicje, saopštile su dan nakon toga francuske službe a prenijeli brojni tamošnji medij.

Povodom toga noćas se oglasio i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović koji je pozdravio akciju.

Podsjećamo on je danas na Odboru za bezbjednost pomenuo da će se čuti za aktivnosti u kojima je učestvovao i ANB.

Abazović noćas tvitovao o akciji

-Pozdravljam veliku međunarodnu akciju suzbijanja šverca kokaina u čijoj realizaciji je učestvovao i naš ANB. Ove aktivnosti podižu kredibilitet službe i pokazuju da je #CG i sektor bezbjednosti pouzdan i kredibilan međunarodni partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala- naveo je Abazović na Tviteru.

Francuski mediji su naveli da se ova akcija odigrala u septembru, tako da se ne radi o novoj akciji. U poređenju sa onim što su objavili domaći mediji noćas i francuski 23. i 24. septembra, može se reći da se radi o istoj akciji.

Za sada nije poznato zašto se o akciji koja je spovedena u septembru i o čemu su dan nakon toga pisali svjetski mediji sad obavještava crnogorska javnost.

Portal Dan je istražio objave o skorijim međunarodnim akcijama u kojoj je zaplijenjeno oko pola tone kokaina. Uglavnom su to članci francuskih medija. 

Članci su objavljeni 24. septembra 2022. godine.

-"TAHITI" Zaplijenjeno 423 kilograma kokaina sa švedskog jedrenjaka u Papeju.Carina i policija  zaplijenili su u srijedu više od 243 kilograma kokaina na švedskom jedrenjaku, na ulazu u luku Papej, rekao je u petak tužilac  Polineziji Herve Liroj na konferenciji za medije. U zidovima krme sakriveno je 379 bala kokaina . Kapetan i njegov mornar, obojica iz Švedske, bili su u policijskom pritvoru do petka u podne . "Ovaj jedrenjak  napustio je Panamu i trebalo je da stigne do Australije", rekao je tužilac, dodajući da je snažna  potražnja izazvala skok cijene ovog narkotika u toj zemlji. Tahiti je rpelaz za jedrenjake između Latinske Amerike i Australije, Novog Zelanda ili Azije. Kokain se malo koristi u francuskoj polineziji. Droge koje najviše cirkulišu u ovoj  prekomorskoj zajednici su kanabis koji se proizvodi lokalno i metamfetamin, uvezen iz kalifornije ili Meksika- ojavio je tada bfmtv.com, mobile.outremers.com, sudouest.fr...

LINKOVI NEKIH OD TEKSTOVA. 

Link 1, Link 2, Link 3. Link 4,  Link 5...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 08:15