Дарко Шарић
15/06/2022 u 08:29 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предао се полицајац осумњичен за сарадњу са Шарићем; Адвокат: Радовановић ће доказати невиност

Tужилаштву ће бити достављени докази који у потпуности потврђују невиност Милутина Радовановића, казао је адвокат

Полицијски службеник Милутин Радовановић јуче се добровољно јавио Тужилаштву за организовани криминал у Београду, које је против њега покренуло истрагу због сумње да је био дио криминалне групе Дарка Шарића, преноси "Курир". Подсјетимо, Радовановић је избјегао хапшење у априлу када су лисице стављене Шарићу и осталим осумњиченима, а данас је сам дошао у просторије тужилаштва. Ову вијест за "Курир" је потврдио адвокат Владан Живковић, бранилац Милутина Радовановић.

– Потпуковник полиције Милутин Радовановић данас у 11 сати добровољно се јавио Тужилаштву за организовани криминал, како би био у могућности да активно учествује у кривичном поступку који је пред овим тужилаштвом покренут у односу на њега и како би могао да допринесе утврђивању потпуне истине у овом предмету с обзиром на то да је истина на страни Милутина Радовановића и да се за одбрану питање његове невиности ни једног тренутка не доводи у питање – рекао је јуче адвокат Живковић.

Како је истакао, Милутин Радовановић ће се изјаснити на све околности наредбе о спровођењу истраге.

– Али је још важније то што ће тужилаштву бити достављени докази који у потпуности потврђују невиност Милутина Радовановића – казао је адвокат.

Подсјетимо, како је "Дан" недавно писао, и још један од полицијских службеника Србије Данило Стојановић из Берана, осумњичен за припадништво Шарићевој групи, ускоро ће се наћи пред тамошњим органима. Наиме, он је ухапшен крајем априла у Црној Гори, а Виши суд у Бијелом Пољу утврдо је да су испуњене законске претпоставке да се Стојановић може изручити надлежним органима Републике Србије. Стојановићу је стављено на терет да је један од тројице високопозиционираних службеника полиције Републике Србије, који је "чувао леђа" Дарку Шарићу и његовој криминалној групи приликом шверца 5,7 тона дроге и два убиства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:34