Filip Adžić / - FOTO: MUP
20/10/2022 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adžić: Rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije plod intenzivne saradnje i podrške

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, Adžić je istakao zadovoljstvo što su napori Crne Gore na ovom planu prepoznati od strane međunarodnih partnera

Saradnja u oblasti borbe protiv ilegalnih migracija, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, te borba protiv terorizma, teme su koje su danas u Berlinu na sastanku u okviru Berlinskog procesa okupile ministre unutrašnjih poslova.

Govoreći o borbi protiv ilegalnih migracija, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, kazao je da crnogorski MUP redovno prati situaciju, u kontinuitetu razmjenjuje informacije sa partnerskim zemljama i prilagođava svoje mehanizme novim migracionim tokovima. 

- Crna Gora je prepoznala važnost učešća u regionalnim, evropskim i globalnim inicijativama, a snažno opredjeljenje je iskazano na planu jačanja sistema za identifikaciju i registraciju migranata. Dalju saradnju upravo bi trebalo fokusirati na  jačanje tehničkih kapaciteta neophodnih za poslove nadzora državne granice i adekvatnih graničnih provjera, naveo je on.

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, Adžić je istakao zadovoljstvo što su napori Crne Gore na ovom planu prepoznati od strane međunarodnih partnera.

- Rekordne zapljene narkotika i cigareta, hapšenja i procesuiranja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, potvrdile su crnogorsku policiju kao kredibilnog partnera policijskih službi država članica EU. Nastavak podrške zemalja članica Evropske unije  značajan je za snaženje ove borbe i postizanje još boljih rezultata, poručio je ministar i dodao da će crnogorska policija nastaviti da aktivno učestvuje u međunarodnim aktivnostima. „Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu dodatno ojačati institucije sistema i potvrditi opredjeljenje da se beskompromisno obračunamo sa kriminalom i korupcijom“, kazao je Adžić.

Kako je istakao, aktivnosti koje preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova u oblasti borbe protiv terorizma zasnovane su na analizi aktuelnog stanja na osnovu kojeg se planiraju strateški ciljevi i dalje aktivnosti u ovoj oblasti, a Crna Gora naročitu pažnju posvećuje prevenciji, sa naglaskom na jačanje međuagencijske, regionalne i međunarodne saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:13