/ - илустрација
27/09/2022 u 09:28 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AKCIJA ODT-a: Zbog utaje poreza uhapšene 24 osobe

Istražne aktivnosti su sprovedene pod rukovodstvom Osnovnog državnog tužilaštva

U više gradova širom Crne Gore sprovedena je akcija u kojoj je priveden i uhapšen veći broj lica koja se dovode uvezu sa utajom poreza. Istražne aktivnosti su sproveden pod rukovodstvom Osnovnog državno tužilaštva.

Kako iz ODT Podgorica saznaje portal Dan, zbog utaje poreza uhapšeno je i procesuirano ovom istragom više od 20 pravnih lica i toliko fizickih lica.

-  Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, službenici Regionalnog centra "Centar", Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, podnijeli su krivičnu prijavu protiv 24 fizička i 21 pravnog lica zbog sumnje da su u periodu od 18. decembra 2019. do 1. jula 2022. godine pričinili štetu budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 400.000 eura, te je lišeno slobode 20 lica, dok se ostala lica potražuju. Za krivično djelo utaja poreza i doprinosa sumnjiče se 21 pravno i 24 fizička lica i to: S.P. (21), M.Š. (35), R.Š. (52), T.Š. (50), D.G. (54), J.M. (35), N.S. (31), Ž.J. (59), D.B. (39), M.Š. (52), J.Č. (45), D.K. (56), G.P. (59), M.D. (42), V.P. (37), P.T. (50), M.Đ. (40), D.R. (43), S.H. (42), N.B. (35), R.Ć. (49), A.D. (44), M.K. (27), R.K. (44), dok se lice R.Š. sumnjiči i da je bespravno podigao novac u iznosu od 1.793.641 eura sa računa privrednog društva bez pravdanja odgovarajućom dokumentacijom- rečeno je iz Uprave policije.

Saopštenje ODT Podogrica:

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv 21 pravnog lica sa sjedištima u više gradova na teritoriji Crne Gore i odgovornih lica u tim pravnim licima zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, a visina utajenog poreza za period od 2019. godine do 2022. godine, na štetu budžeta Crne Gore, iznosi oko 374.000,00 eura. Predmetom je obuhvaćeno pravno lice S." DOO iz Podgorice i odgovorno lice S.P.; pravno lice N.I." DOO iz Podgorice i odgovorno lice D.G.; pravno lice L.B." DOO iz Budve i odgovorno lice P.T., pravno lice E.E." DOO iz Budve i odgovorno lice M.D. iz Budve; pravno lice ..L.I." DOO iz Cetinja i odgovorno lice J.M., pravno lice A.P." DOO iz Podgorice i odgovoro lice N.S., NVO S.P.F.C.G. i odgovorno lice Ž.J.; pravno lice,,D." DOO iz Podgorice i odgovorno lice D.B.; pravno lice S." DOO i odgovorno lice M.K.; pravno lice „S.I." DOO iz Cetinja i odgovorno lice R.K., pravno lice S.I." DOO iz Podgorice i odgovorno lice M.S.; pravno lice Č.G." DOO iz Podgorice i odgovorno lice J.Č.; pravno lice ..S.D.I." DOO i odgovorno lice D.K.; pravno lice,,G." DOO iz Podgorice i odgovorno lice G.P.; pravnog lica G.M." DOO iz Podgorice i odgovorno lice M.D.; pravno lice,,M.N.L.C." DOO iz Podgorice i odgovorno lice V.P.; pravno lice G.P.A." DOO iz Herceg Novog i odgovorno lice A.D., pravno lice B.P." DOO iz Budve i odgovorno lice D.R., pravno lice,,D.H." DOO iz Bijelog Polja i odgovorno lice S.K.; pravno lice K.G." DOO iz Nikšića i odgovorno lice N.B; pravno lice L.M." DOO iz Nikšića i odgovorno lice R.C. Takode, predmetom su obuhvaćena i tri fizička lica i to: M.Š., R.Š. i T.S., svi iz Podgorice, zbog istog krivičnog djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:07