адвокат Небојша Асановић / - SRDJA BOLJEVIC
11/06/2024 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Asanović o slučaju ubistva Duška Jovanovića: Nadležni da daju imena službenika policije koje je Šćekić navela u iskazu

Advokat Nebojša Asanović kazao je u izjavi za portal Dan, nakon saslušanja Slavice Šćekić u svojstvu svjedoka povodom ubistva Duška Jovanovića glavnog i odgovornog urednika "Dan"-a, da će predložiti da se od nadležnih traže imena službenika policije koji se povezuju sa ovim slučajem.

Podsjećamo, sestra ubijenog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić saslušana je u Višem državnom tužilaštvu nakon izjave da je na stolu njenog pokojnog brata vidjela dokument koji govori o učešću Vuka Vulevića u ubistvu Duška Jovanovića.

- Predložiću Komisiji da se od nadležnih traže imena i prezimena tih policijskih službenika i to ove dvojice policijskih službenika što su ušla u kuću da bi pričali sa porodicom i trećeg policijskog službenika koji je uskočio kroz prozor u sobu gdje su se nalazili ti papiri sa podatkom možda i dokazom o ubicama Duška Jovanovića i koji su papiri nestali, a koji su policijski službenici očito iz ovako datog iskaza poznati Slavici Šćekić i da se na te okolnosti isti policijski službenici ispitaju uz ponudu za poligrafsko testiranje - naglasio je Asanović.

Tužilaštvo saslušalo Slavicu Šćekić povodom izjave o ubistvu Duška Jovanovića

Advokat Asanović ističe i da će da predloži  da se na sve navedene okolnosti iz izjave Slavice Šćekić, o njenim saznanjima ko su ubice Duška Jovanovića uz precizno navođenje imena i prezimena tih policijskih službenika koji su došli kod njih kući i uskakali kroz prozor i svih drugih navedenih detalja, opreza radi i provjere radi, ponovo u svojstvu svjedoka sasluša Slavica Šćekić uz ponudu za poligrafsko testiranje.

Ubistvo Duška Jovanovića: Tužiteljka pozvala Abazovića da saopšti saznanja o umiješanosti Lazovića

- Ovo još više aktuelizije naš predlog -komisije,za dnk vještačenjima i provjerama svih prethodnih dnk vještačenja u ovom slučaju i predmetu. Još nemamo konkretne odgovore od tužilaštva na te naše zahtjeve osim da se po tom pitanju održavaju sastanci i slično tome - zaključio je Asanović.

Podsjetimo, Jovanović je ubijen krajem maja 2004. godine, ali do danas se ne zna ko su nalogodavci i organizatori. Za saizvršilaštvo je osuđen Damir Mandić. Kao mogući učesnik pominjan je i Beranac Vuk Vulević ali nikada ništa nije sudski dokazano i nijesu nađeni dokazi koji bi upućivali u njegovu umiješanost.

Prošle godine je tužilaštvo otvorilo postupak za ubistvo Jovanovića, a međunarodne organizacije za medijske slobode traže da taj zločin bude sasvim rasvijetljen. 

Policijski funkcioner Slavoljub Šćekić ubijen je krajem avgusta 2005. godine, ali suđenje u tom postupku je sada maltene na početku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 22:37