/ - FOTO ILUSTRACIJA UPRAVA POLICIJE
31/07/2023 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Baranin uhapšen zbog ulične prodaje amfetamina i marihuane

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici V.Z. je lišen slobode

Braski policajci su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.Z. (41) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Pripadnici Interventne grupe su 28. jula oko 16,50 časova kontrolisali V.Z. i pregledom pronašli osam pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga amfetamin i pet pvc pakovanja u kojima se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.Z. navedene opojne droge imao namjeru da stavi u dalji tzv. ulični promet na području Bara- navode iz policije.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici V.Z. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

- Kroz pojačane aktivnosti policije, koje su sprovedene na području Bara, tokom vikenda kod 12 osoba su pronađene manje količine kokaina i marihuane, zbog čega su protiv njih podnijete prekršajne prijave, a zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga- rečeno je iz policije.

Tokom jula 2023. godine službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su na teritoriji svoje nadležnosti sproveli niz planskih aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje droga.

- Akcije su sprovođene u svim opštinama na crnogorskom primorju, što je rezultiralo podnošenjem 17 krivičnih prijava, a što je za 70% više u odnosu na jul 2022. godine, i  67 prekršajnih prijava što je za 71,79% više nego u julu 2022. godine, zbog zloupotrebe opojnih droga- istakli su iz policije.

Izvršene su ukupno 104 pojedinačne zaplijene opojnih droga, što predstavlja uvećanje za 52,94% u odnosu na jul 2022. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:00