/ - илустрација
25/07/2022 u 21:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beranac uhapšen na aerodromu zbog ubistva na Veruši, određeno mu zadržavanje do 72 sata

Specijalni tužilac odredio je Draškoviću zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u SDT u Podgorici

Beranac Zlatko Drašković uhapšen je danas na aerodromu zbog sumnje da je član kriminalne grupe Marka Zekića koja je, kako se sumnja, odgovorna za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića oktobra 2020. godine na Veruši, saopšteno je iz policije.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić odredio je Draškoviću zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici.

Drašković je, već u toku dana, bio sproveden na saslušanje u SDT, a priveden je na aerodromu. 

Podsjećamo, zbog dvostrukog ubistva na Veruši uhapšeni su Mirčeta Mihailović, Vasilije Đukić, Dragan Biletić i Nenad Milačić. Među optuženima za učestvovanje u dvostrukom ubistvu su i Beranac Miomir Đukić i Baranin Goran Milašinović.

Svima se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dok se Zekiću, Mihailoviću, Miomiru Đukiću stavlja na teret i krivično djelo teško ubistvo.

Đukić i Zekić se takođe terete i za pokušaj ubistva Ismeta Sujkovića, Kenana Sujkovića i Mirze Kastrate.

Prelević i Peković su u noći 18. oktobra 2020. godine pronađeni mrtvi na Veruši, ubijeni su iz vatrenog oružja u vikendici.

Tijelo jednog od njih pronađeno je na samom pragu vikendice.

Sumnja se da su Prelević i Peković dva dana ranije otišli na pomenutu lokaciju i da nijesu ubijeni istog dana kad su pronađeni.

Pošto se nijesu javljali kući, Prelevićeva supruga je pozvala komšiju da pođe do vikendice i pogleda o čemu se radi. On je potom otišao do vikendice, gdje je pronašao ubijene Prelevića i Pekovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:02