Brđanin i Fluri / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
26/02/2024 u 18:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brđanin i Fluri: Intenzivirati saradnju kriminalističkih policija Crne Gore i Švajcarske

Naročito treba pojačati saradnju kada je riječ o razmjeni informacija i suzbijanju trgovine ljudima, saopšteno je na sastanku

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao sa švajcarskim oficirom za vezu, Rodžerom Flurijom kojom prilikom su razgovarali o saradnji crnogorske i švajcarske policije, koja je ocijenjena kao kontinuirano dobra, posebno kada je u pitanju operativna međunarodna policijska saradnja i broj razmijenjenih komunikacija i slučajeva.

- U tom kontekstu su takođe sagledane mogućnosti unapređenja saradnje kroz potpisani Sporazum o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala iz 2016. godine, a koji predstavlja pravni okvir za intenziviranje saradnje i efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i finansiranja terorizma, trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, kompjuterskog kriminala, nedozvoljene trgovine narkoticima, i drugim oblicima kriminala, saopšteno je iz Uprave policije nakon današnjeg sastanka.

Na liniji navedenog Brđanin i Fluri saglasili su se da će se u narednom periodu preduzeti koraci za dodatno intenziviranje saradnje kriminalističkih policija, a naročito kada je riječ o razmjeni informacija i suzbijanju trgovine ljudima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:10