Brđanin sa predstavnicima FBI / - FOTO: UP
04/09/2024 u 21:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Brđanin sa predstavnicima FBI: Uskoro potpisivanje memoranduma o saradnji

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa predstavnicima FBI kancelarije u Beogradu- pravnim atašeom Kenetom Brajanom, asistentom pravnog atašea Brantom Gejdžom, program analitičarkom Arjom Hadi i Srđanom Mokanom, saopšteno je iz UP.

-Nakon nedavnog susreta u Beogradu, kojom prilikom su izvršena završna usaglašavana nacrta memoranduma čije se potpisivanje očekuje u narednom periodu, Brđanin je na današnjem sastanku informisao sagovornike da Uprava policije intenzivno radi na finalnim internim koracima kako bi se u što skorijem vremenskom periodu otpočelo sa daljom procedurom koja je neophodna za potpisivanje ova dva dokumenta. Oni će značajno ojačati saradnju u oblasti suzbijanja i sprečavanja izvršenja teških krivičnih djela i terorizma - navedeno je u saopštenju UP. 

Brđanin je dodatno zahvalio na sjajnoj saradnji koja se ogleda, kako na operativnom nivou, tako i kroz kontinuirano pružanje ekspertske podrške od strane FBI kolega, kao I kroz podršku unapreðenju vještina i znanja policijskih službenika.

Memorandumima unaprijediti saradnju u oblasti sprečavanja krivičnih djela i terorizma

U tom kontekstu, Brajan je izrazio zadovoljstvo što će još jedan policijskih službenik uskoro završiti svoje usavršavanje na prestižnoj FBI Nacionaknoj akademiji, te informisao o izmjeni modaliteta selekcije kandidata po državama.

Brajan je dodatno istakao spremnost FBI kancelarije da i u narednom periodu nastavi sa pružanjem podrške Upravi policije u unapreðenju kapaciteta i dostizanju najviših standarda u borbi protiv kriminala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 12:36