/ DAN
13/02/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva: Za razbojništvo u pokušaju, dvije teške krađe i krađu odgovaraće šest osoba

U Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je otuđen nakit i novac, navode iz UP

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopštili su iz Uprave policije (UP).

- U Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je otuđen nakit i novac - navode iz UP.

U cilju rasvjetljavanja ovih događaja, pripadnici budvanske policije su, kako se navodi iz UP, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovali tri lica za koja se sumnja da su izvršioci dva krivična djela teška krađa. Riječ je o E.D. (18) i dva maloljetna lica stara 15 i 17 godina.

- Osim toga, 10. februara je jedno lice iz Budve prijavilo policiji da su u noći između 9. i 10. februara iz jednog objekta u izgradnji u naselju Boreti u tom gradu, nepoznata lica upotrebom podesnog predmeta otuđila veću količinu bakarnih cijevi i kablova.

Policija je radeći na rasvjetljavanju događaja došla do sumnje da su izvršioci ovoga djela, koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo krađa, S.K. (19), E.D. i S.Z. (22) - saopšteno je iz UP.

Protiv ovih lica su, kako su naveli, podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

- Nadalje, 12. februara je lice zaposleno u jednom automat klubu u mjestu Rafailovići u Budvi, prijavilo policiji da je nepoznato muško lice uz primjenu fizičke sile i prijetnje upućenu prema njoj, pokušalo otuđiti novac iz pomenutog objekta.

Brzom reakcijom i intenzivnim aktivnostima na terenu policijski službenici budvanske policije identifikovali su lice koje je pokušalo da izvrši razbojništo – F.L. (25) sa Kosova - kazali su iz policije.

Pripadnici policije su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji su od značaja za vođenje krivičnog postupka.

- F.L. je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo u pokušaju - kazali su iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 04:05