Nikola Boričić / SRDJAN BOLJEVIC
03/07/2022 u 08:58 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Disciplinska komisiјa Tužilačkog savjeta nikako da odluči o odgovornosti Boričića

Podnijet je predlog TS za utvrđivanje disciplinske odgovornosti Boričića јer јe komisiјa konstatovala da bez opravdanih razloga nije postupao u 13 predmeta kojima je zadužen, usled čega je nastupila zastarјelost krivičnog gonjenja

Ni nakon više od pola godine od kako јe Više državno tužilaštvo podnijelo predlog Tužilačkom savjetu za utvrđivanje disciplinske odgovornosti državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Nikole Boričića Disciplinska komisiјa o tome niјe odlučivala, saopšteno јe "Danu" iz Tužilačkog savјeta.

Kraјem decembra prošle godine, Više državno tužilaštvo izdalo јe saopštenje da tužilac Boričić u 13 predmeta u kojima je bio zadužen nije postupao bez opravdanih razloga.

– Nakon nadzora nad radom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i izvještaja dostavljenih od strane državnih tužilaca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji su vršili nadzor, na osnovu člana 110 Zakona o Državnom tužilaštvu, podnijet je predlog Tužilačkom savjetu za utvrđivanje disciplinske odgovornosti protiv Nikole Boričića, državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, јer u 13 predmeta kojima je bio zadužen bez opravdanih razloga nije postupao u predmetima, usled čega je nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, čime bi izvršio teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav 3 tačka 1 Zakona o Državnom tužilaštvu –navedeno јe u tom saopštenju.

Dodali su da su Komisiji za Etički kodeks državnih tužilaca dostavljene pritužbe državnih tužilaca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici povodom ophođenja Boričića, zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, radi ocjene da li je imenovani učinio povredu načela i pravila Etičkog kodeksa državnih tužilaca.

Tada v.d. rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Nikola Boričić saopštio je da jedva čeka postupak pred Tužilačkim savjetom.

– Mogu samo reći da je vrlo interesantan trenutak u kojem se protiv mene pokreće disciplinski postupak, a navodi rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici apsolutno su neistiniti i jedva čekam postupak pred Tužilačkim savjetom – rekao јe tada Boričić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:02