privodjenje duska knezevica / - SRDJAN BOLJEVIC
15/05/2024 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Duško Knežević ostaje u pritvoru

Rješenje o određivanju pritvora biznismenu i predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću ostaje na snazi, saopšteno je iz Apelacionog suda Crne Gore.

Naime, Apelacionis ud, kao drugostepeni, odbio je kao neosnovane žalbe branilaca optuženog Duška Kneževića izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici koje je donijeto 30. aprila.

Odbrana Kneževića predložila jemstvo od 75 hiljada britanskih funti

- Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore, donijelo je na sjednici vijeća održanoj dana 14. maja 2024.godine. Rješenjem Višeg suda u Podgorici u odnosu na optuženog Duška Kneževića ostavljeno je na snazi rješenje od 4. aprila 2019. godine kojim je ovom okrivljenom određen pritvor nakon podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva 3. aprila 2019. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, saopšteno je iz Apelacionog suda,

Knežević nezadovoljan uslovima u pritvoru, traži posjetu mitropolita Joanikija i prelazak u sobu kod Mila Božovića

Kako su precizirali, pritvor mu je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnosti od bjekstva u slučaju da se nađe na slobodi.

- Navedenim rješenjem određeno je da se pritvor računa od 30.04.2024. godine, od 13.30 časova, kao dana i časa lišenja slobode okrivljenog i da će trajati do dalje odluke suda, navodi se u saošđtenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:50