Милојко Спајић / - Фото: Влада Црне Горе
02/04/2022 u 11:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џек пот поднио кривичну пријаву СДТ-у против Спајића

У кривичној пријави се наводи да је Спајић континуирано вршио притисак на службена лица Управе прихода и царина - Сектора за игре на срећу да супротно закону и законом прописаним процедурама утврде да не постоји могућност и основ за продужење концесије

Компанија Џек пот поднијела је Специјалном државном тужилаштву Црне Горе кривичну пријаву против министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића и других државних службеника у Министарству финансија и социјалног старања и Управи прихода и царина Црне Горе – Сектору за игре на срећу, наводи се у саопштењу Удружења приређивача игара на срећу (УПИС).

У кривичној пријави се наводи да је Спајић у случају законитог, уредног, благовременог и правно ваљаног захтјева компаније Џек пот у вези са концесијом за приређивање казинских игара на срећу у казину The Queen of Montenegro у Хотелу Falkensteiner у Бечићима, континуирано вршио притисак на службена лица Управе прихода и царина - Сектора за игре на срећу да супротно закону и законом прописаним процедурама утврде да не постоји могућност и основ за продужење концесије, да онемогуће Владу Црне Горе да у законитој процедури и роковима донесе одлуку, те да са тим незаконитим поступањем наставља и након одлуке надлежног суда.

- Пријављени Спајић је био свјесан и знао да врши притисак на орган који по закону није надлежан да даје предлог одлуке нити да одлучује, како је то случај, имајући у виду да је једини надлежан орган за доношење одлуке у овој управној ствари Влада Црне Горе, на предлог надлежног министарства, које је дужно да у сарадњи са Генералним секретеријатом Владе, Комисијом за економску политику и Секретаријатом за законодавство, сачини предлог одлуке са образложењем и достави га Влади ради одлучивања, што није учињено - наводи се у кривичној пријави.

Као доказ су наведене јавне изјаве пријављеног Спајића на конференцијама за медије и у медијима те више аката у које је извршен увид. Компанија Џек пот је навела у кривичној пријави Специјалном државном тужилаштву да на основу оствареног увида у релевантна акта сматра да „постоји основана сумња да су поједина документа у списима предмета, који је формиран поводом захтјева за продужење концесије, фалсификована, мијењања или преуређивана“. У конкретном случају, у поступку по поднијетом захтјеву за додјелу концесије, наводи се у кривичној пријави Специјалном државном тужилаштву, више државних службеника и функционера је направило намјерне пропусте предузимањем неправилних, неоснованих и незаконитих радњи што је предмет кривичне пријаве коју је компанија Џек Пот поднијела Основном државном тужилаштву у Подгорици 16. марта 2022. године. У кривичној пријави се предлаже саслушање више бивших и садашњих државних службеника у својству свједока.

- У вези са свим претходно наведеним, захтјевамо да се спроведе опсежна истрага против пријављеног и других лица, како би се утврдиле намјере и стварни мотиви непоступања, незаконитог и неблаговременог поступања - наводи се у кривичној пријави компаније Џек пот поднијетој Специјалном државном тужилаштву Црне Горе против министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића и других лица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:16