Cvijović pod mjerama elektornskog nadzora / - foto ilustracija
23/01/2023 u 19:31 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Inspektora terete zbog saradnje sa švercerima droge

Ukoliko okrivljeni prekrši mjere, biće mu ponovo određen pritvor, piše u rješenju Višeg suda

Bivši policiјski inspektor Ivan Cviјović, koјi јe uz položeno јemstvo od pola miliona eura izašao iz pritvora, do daljnjeg će morati da se јavlja rukovodiocu CB Podgorica svakih petnaest dana kako bi se obezbiјedilo njegovo prisustvo na suđenju zbog optužbe za primanje mita. U odnosu na Cviјovića Viši sud јe produžio mјere nadzora koјe, osim јavljanja policiјi, podrazumiјevaјu i oduzimanje pasoša i zabranu napuštanja Podgorice uz kontrolu elektronskog nadzora. Ukoliko okrivljeni prekrši ove mјere, biće mu ponovo određen pritvor, piše u rјešenju Višeg suda.

– Imaјući u vidu težinu krivičnog dјela, izraženu kroz visinu zakonom zapriјećene kazne, kao i sve okolnosti slučaјa, te imaјući u vidu da bi bez navedenih mјera nadzora mogao ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, da mu јe prethodno određen pritvor zamiјenjen uz određene mјere nadzora, zaključuјemo da i dalje stoјe razlozi za mјere obaveznog povremenog јavljanja određenom državnom organu, kao i za privremeno oduzimanje putne isprave i zabranu napuštanja boravišta uz kontrolu elektronskim nadzorom – obrazloženo јe u rјešenju.

Optužnicom SDT-a Ivan Cvijović se tereti da je navodnom šefu kriminalne organizacije Igoru Terziću odavao informacije o istrazi koja se vodi protiv njega za šverc droge, ali i podatke o osobama iz kriminalnog miljea. Sud јe raniјe prihvatio ponuđeno јemstvo u vidu hipoteke na imovinu koju njegova porodica posjeduje u Pljevljima.

Grupa razbiјena dok јe šef bio na robiјi

Kako se navodi u optužnici, Cvijović je obećao Terziću i da će mu nakon privođenja uz pomoć uticajnog čovjeka u policiji pomoći da dobije uslovnu kaznu i naučio ga da prilikom saslušanja u policiji kaže da je četiri zamotuljka kokaina poklonio, a ne prodao ispred jednog lokala u Pljevljima.

Terzićeva grupa razbijena je sredinom septembra 2020. u policijskoj akciji "Toranj", dok je on bio u spuškom zatvoru. Iz policije su tada saopštili da su od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. godine protiv grupe koju je predvodio Terzić prikupljeni dokazi za šverc velikih količina marihuane na relaciji Crna Gora – Srbija, kao i za uličnu distribuciju kokaina.

Policiјski inspektor se na meti istražitelja našao upravo zahvaljujući Igoru Terziću, koji je tog policajca optužio da je od njega tražio mito za informacije koje bi mu bile korisne u poslu šverca kokaina i marihuane.

Osim Terzića i Cvijovića, optužnicom su obuhvaćeni Dejan Spajić, Malibor Ćurčić, Bojana Bojović, Vasilije Dragaš, Nemanja Novaković, Marko Milićević, Nemanja Odović i Miljan Cmiljanović.

Prema navodima optužnice, Cvijović јe u februaru 2020. od Terzića, koji je bio pod mjerama tajnog nadzora, tražio novac, nudeći mu pomoć u istrazi koja se vodi protiv njega. Navodi se da je tada od njega uzeo 500 eura.

Navodno, inspektor je Terziću rekao da mu prijeti hapšenje i saopštio mu podatke koje su protiv njega prikupili mjerama tajnog nadzora, te obećao da će ga dan prije obavijestiti kada policija treba da pretrese prostorije koje koristi kako bi sklonio telefone, oružje, drogu...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:55