/ - ПРИВОЂЕЊЕ БЛАЖА ЈОВАНИЋА/ - ФОТО: ИВАН ПЕТРОВИЋ ИПЕ
10/05/2022 u 09:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јованић четири године у фиоци држао ревизију о ДКП-у, Меденица није реаговала

У периоду док је Блажо Јованић држао предмет ДКП-а у фиоци на локацији ДКП-а већ су изграђене стамбене зграде и увелико је у току била продаја станова

Ухапшени предсједник Привредног суда Блажо Јованић готово четири године држао је у фиоци предмет Дуванског комбината Подгорица у стечају и није дозволио да списи предмета стигну до Врховног суда Црне Горе како би тај суд, као највиши суд у Црној Гори, одлучио по ревизији коју је уложило Удружење за заштиту интереса мањинских акционара ДКП-а. Tо пише портал RTCG.

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА ШИРОМ ЦРНЕ ГОРЕ: Ухапшен предсједник Привредног суда, приведена и супруга бившег команданта САЈ-а

Удружење за заштиту интереса мањинских акционара ДКП-а је у име 3.600 мањинских акционара 27. новембра 2015. године уложило ревизију Врховном суду Црне Горе на пресуде Привредног и Апелационог суда. 

Тиме је, како је својевремено упозорила Демократска Црна Гора, Јованић аминовано безакоње у уништавању најстаријег привредног колектива у Црној Гори и арчења његове имовине.

Удружење за заштиту интереса мањинских акционара ДКП је трагајући за судбином своје ревизије Врховном суду уложене још 27. новембра 2015. године, сазнало да списи тог предмета све до 29. јула 2020. године нијесу ни мрднули из Привредног суда Црне Горе и да чаме у фиокама тога суда.

У периоду док је Блажо Јованић држао предмет ДКП-а у фиоци на локацији ДКП-а већ су изграђене стамбене зграде и увелико је у току била продаја станова од стране компаније Зетаградње д.о.о Подгорица. Највећи дио је продат. 

Остаје нејасно да ли су мотиви најодговорнијих у Привредном суду Црне Горе, посебно Јованића, били да готово четири године онемогуће коначно одлучивање у предмету продаје имовине ДКП-а како би градња станова на локацији ДКП-а толико одмакла да више није било повратка назад. 

Чињеница је да Судском савјету и Весни Меденици није падало на памет покретање поступка за утврђивање одговорности због наведеног скандалозног поступања Јованића, упозоравале су Демократе.

Због овог поступања поднијета је кривична пријава од стране Удружења за заштиту интереса мањинских акционара ДКП-а против предсједника Привредног суда Блажа Јованића. Тражили су од Државног тужилаштва да утврди могућу кривично-правну одговорност Блажа Јованића, јер је нанијета штета интересима преко 3.600 мањинских акционара ДКП-а. Досад, озбиљније рекације није било.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 22:51