Филип Кораћ и Лука Бојовић / -KURIR/ALEKSANDAR JOVANOVIĆ, EPA
12/05/2022 u 12:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како је први човјек Луке Бојовића стигао у хрватски затвор: Добар дан, ја сам Филип Кораћ и дошао сам да се јавим

Како наводе, Кораћ је у затвор Реметинац дошао у уторак 26. априла

"Добар дан, ја сам Филип Кораћ, за мном је расписана потјерница и дошао сам да се јавим", наводно је, према писању "Јутарњег листа" рекао најближи сарадник Луке Бојовића када се појавио на пријавници затвора.

Његов долазак био је најављен за тај дан.

"Кораћев адвокат путем поднеска Државном тужилаштву најавио је Кораћа, те он није бјежао нити је ухапшен. У Хрватску је дошао са својим исправама. Адвокат је навео да Кораћ у Србији није осуђиван. Иначе, Хрватска је за њим расписала потјерницу и европски налог за хапшење, а одређен му је и истражни затвор", наводе медији.

image

Филип Кораћ

KURIR/ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Кораћ се, да подсјетимо, терети за фалсификовање докумената.

Ризичан притвореник

Описујући Кораћа, хрватски медији су га назвали "најтраженијом метом клана Вељка Беливука".

"Филип Кораћ, особа из спрског криминалног миљеа ког су медији прозвали једним од челника "земунског клана", тренутно је један од безбједносно најризичнијих притвореника у хрватским затворима", наводи Јутарњи лист.

У тужилаштву саслушан Филип Кораћ, високопозиционирани припадник Земунксог клана

Гордан Преглеј, адвокат Филипа Кораћа за Курир је навео да се њему јавио "господин Кораћ и рекао му да је сазнао да се против њега у Хрватској води поступак за кривично дјело фалсификовање исправа".

"Он је желио ријешити ту ситуацију, јер то је багателни поступак, као и стотине других за то кривично дјело, нема ту мистерије никакве", објашњава бранилац Филипа Кораћа и додаје да су након тога отишли у полицију.

"Како је њему још раније одређен притвор, у истрази, јер се претпоставило да се до њега не може доћи, он је задржан у Реметинцу", додао је Преглеј и нагласио да његов клијент неће бити изручен Србији.

"Колико је мени познато, у Србији се против њега не води ниједан кривични поступак, па стога нема потребе да господин Кораћ буде изручен", појаснио је он за Курир.

Како даље каже, Кораћ се тренутно налази у изолацији, јер су и у Хрватској на снази мјере против корона вируса.

"Нисам га још посјетио, то ћу учинити када прође период изолације и када посјете буду омогућене", казао је саговорник Курира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:58