Milivoje Katnić / FOTO: LAZAR RUZIC
06/05/2024 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milivoje Katnić počeo i štrajk žeđu

Bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić otpočeo je danas u UIKS-u štrajk žeđu.

Nakon što su dva vještaka konstatovala da je Milivoje Katnić, iako duže štrajkuje građu,,,nepomućene percepcije i sposoban za rasuđivanje“, specijalni državni tužilac Miloš Šoškić je zatražio da se angažuje – i treći vještak.

To je bio razlog, kažu izvori Pobjede iz UIKS-a, da se Milivoje Katnić odluči na posljednji i očajnički korak: od danas u 13 sati počeo je i štrajk žeđu, što mu dodatno ugrožava život.

Zdravlje Milivoja Katnića, koji je prije četrdesetak dana preležao plućnu emboliju, dodatno je narušeno štrajkom glađu na koji se odlučio još 14. aprila, kada mu je određen pritvor do 30 dana.

Katnić pregledan u Kliničkom centru

Nakon 23 dana gladovanja, njegovo zdravstveno stanje je značajno pogošano, a prije sedam dana je na kratko boravio u Kliničkom centru jer je prestao da uzima ljekarsku terapiju, ogorčen nereagovanjem vrha SDT-a na njegove pismene pritužbe što mu se ne dozvoljava da saslušava svjedoke.

Tek nakon toga je specijalni državni tužilac Vladimir Novović odobrio da se saslušaju trojica svjedoka koje je predložio Katnić, ali je u međuvremenu, očigledno, Specijalno državno tužilaštvo tragalo za drugim načinima da Katniću uskrati mogućnost da prati istragu.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja odbio hranu i terapiju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 18:07