/ Rade Milošević
02/10/2022 u 12:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošević: Nisam uhapšen, radim sve u skladu sa zakonom

Napominjem da je za pet mjeseci mog mandata zaplijenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina, kazao je Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je da nije priveden, niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiču. Istakao je da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

- Odazvao sam se Podržavam akciju SDT- a i Policije sa ciljem rasvjetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije sa ciljem rasvjetljavanja potencijalnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu - istakao je Milošević

Naglasio je da razumije da se informacije sa "bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta".

- U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca upravo sam ja nagovijestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplijenjene robe - navodi se u saopštenju.

Poručuje da nije takođe slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vrijeme, zbog čega je Crna Gora dospjela na prvo mjesto u Evropi po tom pitanju, što je, ističe, istaknuto i pohvaljeno u svim izvještajima evropskih i svjetskih institucija.

- Napominjem da je za pet mjeseci mog mandata zaplijenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina - kazao je Milošević.

Naglašava da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom.

- Uprava prihoda i carina ima blizu 1.200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti - kazao je Milošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:24