Andrej Milović / - SRDJAN BOLJEVIC
30/04/2024 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović: Ekstradicija rezultat rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih organa

Ministar pravde Andrej Milović u ime Ministarstva pravde izrazio je zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

- Ova akcija je rezultat predanog rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih pravosudnih organa. Neposredno prije donošenja odluke o izručenju, Ministarstvo pravde je dana 28. marta 2024. godine potvrdilo ranije date garancije u pogledu poštovanju ljudskih prava u skladu sa čl. 3 Evropske konvencije EU o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, nakon što imenovani bude izručen nadležnim organima Crne Gore. Nakon toga donesena je odluka o izručenju Kneževića Crnoj Gori, o čemu je Britanski Home Office obavijestio MP - stoji na tvitu ministra.

Kako je naglasio, današnji ekstradicioni postupak je, u pohvalno kratkom roku, sprovoden od strane SDT i Uprave policije sa crnogorske strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

(FOTO/VIDEO) Pojačane mjere bezbjednosti: Knežević sproveden u Viši sud, na sebi imao pancir

- Zahvaljujemo nadležnim institucijama Velike Britanije na njihovoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa - naveo je ministar na mreži Iks.

Ministarstvo pravde zadovoljno ekstradicijom Kneževića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ANDREJ MILOVIĆ
17. maj 2024 01:03