/ - FOTO: LIBERATS - SKY APLIKACIJA
28/03/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović osumnjičen da je sa radnicom BIA i njenim mužem prebacivao pare iz Holandije

Za Milovićem se traga, a u javnosti je postao poznat kada su isplivale njegove fotografije sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovćem

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv odbjeglog crnogorskog policajca Ljuba Milovića za kog se sumnja da je bio bliski saradnik vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera i drugih zbog izvršenja krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Srbija optužila službenike MUP i BIA za šverc kokaina: Među njima i Ljubo Milović

- Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjenicnog opisa krivičnog djela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu koji je naveo da okrivljeni i njihovi branioci imaju rok od tri dana da podnesu žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, piše Kurir.

Za Milovićem se traga, a u javnosti je postao poznat kada su isplivale njegove fotografije sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovćem, koji su u Beogradu uhapšeni 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su počinili najmanje sedam surovih ubistava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Pored Milovića, optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović. Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Evkadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji. Optužnica je predata Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:41