/ - FOTO: ILUSTRACIJA DAN PORTAL
17/07/2023 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Momak i djevojka optuženi za napad na ženu: Ukrali 1.500 eura

Dok se oštećena nalazila na asfaltnoj podlozi na istu je fizički nasrnula G.V. koja joj je tom prilikom pocijepala majicu, a potom joj otkačila pederušu i iz iste izvukla novac 1.500 eura i 600 dinara

Protiv G.V. i S.A. iz Podgorice potvrđena je optužnica Osnovnog državnog tužilaštva i sudiće im se za krivično djelo razbojništvo.

Oni su, kako navodi tužilaštvo, 22. aprila oko 15,00 časova, u Ulici Franca Rozmana, u blizini hotela “Bambis”, u Podgorici,  upotrebom sile ukrali od jedne ženske osobe torbu sa novčanikom.

- Prišli su oštečenoj Ž.M., a nakon što je između okrivljene G.V. i oštećene došlo do rasprave oko novčanika i mobilnog telefona, a potom i do fizičkog kontakta. Okrivljena G.V. počela je rukama da hvata oštećenu za džepove i torbicu tzv. „pederušu“ nakon čega je pozvala okrivljenog S.A., da priđe oštećenoj i istu zadrži, što je okrivljeni S.A., i učinio. On je štećenu uhvatio  rukama u predjelu njene lijeve ruke nanoseći joj laku povredu nakon čega je oštećenu uhvatio za vrat, a potom i odgurnuo, od čega je oštećena pala na asfaltnu podlogu- pojašnjeno je optužnicom.

Dok se nalazila na asfaltnoj podlozi na istu je fizički nasrnula okrivljena G.V. koja joj je tom prilikom pocijepala majicu, a potom joj otkačila pederušu i iz iste izvukla papirni novac u ukupnom iznosu od 1.500 eura i 600 dinara.

- Nakon čega je oštećena ustala i krenula u pravcu okrivljene G.V., pokušavajući da joj iz ruku uzme navedeni novac, da bi potom okrivljena G.V., iz džepa od dukserice koju je oštećena imala svezanu oko struka, u namjeri oduzimanja i prisvajanja izvukla metalni novac u ukupnom iznosu od 40 eura, nakon čega su se okrivljeni trčećim korakom udaljili sa lica mjesta- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 09:00