Suzana Mugoša / - DAN PORTAL
11/03/2024 u 13:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša kažnjena 30 odsto od zarade tri mjeseca i zabranom napredovanja

Sutkinja Suzana Mugoša odgovorna je za to što je počinila teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav tri tačka 13 - odluka je Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta koju je saopštio predsjednik tog vijeća Fikret Kurgaš.

- Nezadovoljna strana, odnosno sutkinja Suzana Mugoša i disciplinski tužilac imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu gdje je Vrhovni sud dužan da u roku 30 dana donese konačnu odluku - kazao je Kurgaš.

Optužni predlog, kojim Mugošu terete da je počinila teži disciplinski prekršaj izjavivši kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu "Državni udar“ kupljena, podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović.

Svojom izjavom da je presuda Apelacionog suda u predmetu poznatom kao “Državni udar” kupljena, iznijela sam lično uvjerenje što je dio moga prava na slobodu izražavanja i zaštitu ličnog i porodičnog života, a kontekst moje izjave mora biti cijenjen u odnosu na prethodne izjave političara koji su me optuživali za korupciju, kazala je tokom ranije rasprave Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta, sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

- Ja sam bila u svojoj kući kada sam dala izjavu, nisam vršila sudijsku funkciju, nisam bila na javnom mjestu. Smatram da sam se ponašala primjereno, kazala je Mugoša komantarišući prvi prekršaj za koji je terete.

Mugoša: Moje lično uvjerenje je da je presuda kupljena, to nisam saopštila na javnom mjestu, pa nisam počinila prekršaj

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:02