СДТ издало налог да се Кнежевић саслуша / Фото: гов.ме
14/05/2022 u 08:20 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Не зна се је ли Кнежевић суспендован

Грађански активисти тврде да Петар Кнежевић, службеник Противтерористичке јединице, не долази на посао

Министарство унутрашњих послова и Управа полиције још увијек нијесу саопштили да ли је старјешина Противтерористичке јединице Петар Кнежевић суспендован из службе до окончања актуелних провјера које се тичу аудио-снимака у којима, наводно, говори о акцији полиције на Цетињу на дан устоличења митрополита Јоаникија, саопштили су грађански активисти Александар Зековић и Светлана Пајовић Мусић. Према њиховим информацијама, Кнежевић већ неколико дана не долази на посао. Како су навели, ако је ријеч о суспензији, ту одлуку поздрављају.

– Врховном државном тужилаштву Црне Горе, 30. априла 2022. године, доставили смо три аудио-снимка који указују на постојање сумње да лице које говори, а тврди се да је то наводно старјешина Противтерористичке јединице (ПТЈ) Управе полиције Петар Кнежевић, починио кривично дјело – наводе Зековић и Пајовић Мусић.

Они тврде да је Кнежевић одбио позив Унутрашње контроле полиције да се подвргне полиграфском тестирању и жале што га на то нијесу позвали и министар унутрашњих послова Филип Аџић и директор Управе полиције Зоран Брђанин, као кључни професионални ауторитети у полицијској организацији.

– На припаднике ПТЈ и Посебне јединице полиције врше се одређени притисци како би се идентификовале особе које су снимиле објављене и друге, најављене, снимке. Уколико снимци заиста нијесу аутентични, како се тврди, онда су непотребне исљедничке радње, притисци и пријетње према службеницима Управе полиције – наводе Зековић и Пајовић Мусић, који тврде да не покушавају да скрену пажњу са случајева "Меденица" или "Јованић", "како се воли представити од стране нових владајућих и подржавајућих партија".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

14. maj 2022 08:21