Елезовић / -Фото: Дан, Архива
12/05/2022 u 16:05 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ни послије годину се не зна узрок смрти Рудолфа Елезовића

Чека се превод докумената из Албаније у предмету фомираном поводом проналаска тијела бившег шефа ОБ Улцињ

Крајем мјесеца се навршава година дана од мистериозне смрти улцињског инспектора полиције Рудолфа Елезовића а Више државно тужилаштво још увијек није комплетирало доказе и окончало извиђај у том случају.

Елезовић jе нестао 27. маjа прошле године, а његово беживотно тијело дванаест дана касниjе је пронађено неколико стотина метара од Шаског канала у мјесту Свети Ђорђе.

– У предмету формираном у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, поводом проналаска беживотног тиjела Р.Е., у риjеци Боjани, у мjесту Свети Ђорђе у Улцињу, након што су предузете броjне мjере и радње, од стране надлежних правосудних органа Републике Албаниjе достављена jе додатна документациjа чиjе превођење jе у току. Након њеног превођења, у даљем току поступка извршиће се свестрана анализа свих прикупљених доказа и података, те евентуално предузети и друге радње за коjе се укаже потреба, а уколико не буде потребе за предузимањем других радњи у циљу расвjетљавања свих околности под коjима jе наступила смрт код Р.Е., биће дониjета одлука у предмету – саопштила је за "Дан" портпарол тужилац Лепа Меденица.

Истражуjући да ли jе Улцињанин убиjен или jе извршио самоубиство, тужилаштво је, како нам је раније саопштено, дониjело наредбу за обдукциjу тиjела, наредбу за сва неопходна вjештачења и прикупило обавjештења од више особа.

Незванично сазнајемо и да су истражитељи провjеравали са ким се Елезовић чуо приjе нестанка и да ли су базне станице, осим његовог броjа телефона, на том мjесту регистровале jош неког корисника.

Нестанак бившег шефа улцињске полициjе 27. маjа приjавила jе његова супруга, а 8. jуна у риjеци Боjани, на териториjи општине Улцињ пронађено jе његово беживотно тиjело. Наводно, имао jе прострелну рану у предиjелу главе, а леш jе, према истим информациjама, у тренутку проналаска био стар десетак дана.

Покоjни Елезовић jе скоро шест година био на челу улцињске полициjе – све до 2014. године, када га jе замиjенио Сеад Ђозовић.

Претходно jе, такође, неколико година обављао послове на руководећим мjестима у Одjељењу безбjедности Улцињ, а касниjе jе био и на одговорним функциjама у Сектору граничне полициjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:32