Privođenje Duška Kneževića / FOTO: Srđan Boljević/DAN
26/06/2024 u 14:32 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odbijeno jemstvo za Kneževića, traži da se suđenje za slučaj "koverta" prenosi javno

Jemstvo koje je ponuđeno za optuženog biznismena Duška Kneževića je odbijeno od strane Višeg suda, na osnovu čeka on i dalje ostaje u istražnom privoru.

To je nakon današnjeg roćišta, održanom u postupku portiv Kneževića i grupe u predmetu "Aerdoromi", kazao njegov advokat Marko Ivanović.

Knežević je na današnjem ročištu, između ostalog, pomenuo i slučaj "koverta" u kojem mu se takođe sudi i kazao da će tražiti da se to suđenje prenosi javno. Sudija Nenad Vujanović je kazao da  taj zahtjev odbrana mora uputiti Vrhovnom sudu.

Advokat Marko Ivanović je ranije saopštio da su za Kneževića položili jemstvo od 75.000 funti.

(VIDEO) Knežević pred sudom: Ne očekujte da ću biti gmizavac kojeg gazite

Podsjećamo, osumnjičeni biznismen Duško Knežević saslušan je 30. aprila kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga, odlukom sudskog vijeća, za njega ostaje na snazi ranija odlula o istražnom pritvor.

Knežević je ranije toga dana na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

UIKS: Uslovi u zatvoru bolji nego što tvrdi Duško Knežević

– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala danas su, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije tada iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti – dodali su tada iz UP.

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 14:34