/ FOTO:UP
17/08/2024 u 01:43 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odbjegli "kavčanin" uhapšen u Piperima

Danilovgrađanin Mirko Andrijašević koji je pobjegao iz danilovgradske policije uhapšen je sinoć nakon višečasovne potjere u Piperima

Prema policijskim evidencijama blizak je "kavačkom klanu". Pomoć u sakrivanju, kako je saopšteno iz policije pružalo mu je više osoba, među kojima je i njegov brat. Andrijašević je uhapšen kada je policija u objektima koje koristi pronašla oko dva kilograma kokaina. Nakon hapšenja sproveden je u prostorije za zadržavanje.

Kako je "Danu" saopšteno iz policije tokom dana, policijski službenik koji je bio zadužen za obezbjeđenje prisustva Andrijaševića u prostorijama za zadržavanje nije preduzeo adekvatne mjere i radnje u skladu sa policijskim ovlašćenjima i Zakonom o unutrašnjim poslovima. Tako je Danilovgrađanin iskoristio momenat njegove nepažnje i dao se u bjekstvo.

Iz policije su zvanično potvrdili da je Andrijašević lišen slobode noćas. Podsjetili su da je kod njega pronađeno dva kilograma kokaina i pištolj sa izbrušenim brojem, te da je lišen slobode 15. avgusta zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– On se, iskoristivši momenat nepažnje policijskog službenika zaduženog za obezbjeđenje prisustva ovog lica u prostorijama za zadržavanje Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, dao u bjekstvo. Nakon toga, u potragu za ovim licem službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednost Danilovgrad, na raspolaganje je stavljeno više službenika organizacionih jedinica Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije i Sektora policije opšte nadležnosti, kao i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova. Tom prilikom policija je nakon višesatne akcije u mjestu Piperi, u blizini jedne osnovne škole, locirala i lišila slobode M.A. kome je logistiku pružao njegov brat D.A. Policijski službenici su identifikovali više osoba za koje se sumnja da su pružala logistiku M.A. prilikom njegovog bjekstva i izvlačenja na bezbjedno mjesto kako bi bio nedostupan nadležnim organima za sprovođenje zakona, a o čijoj će se eventualnoj krivičnoj odgovornosti nadležno tužilaštvo naknadno izjasniti. U odnosu na policijskog službenika koji je bio zadužen za obezbjeđenje prisustva ovog lica u prostorijama za zadržavanje bez odlaganja će biti pokrenut postupak za utvrđivanje njegove odgovornosti u skladu sa zakonskim propisima, dok će lice koje je lišeno slobode uz krivičnu prijavu biti sprovedeno višem državnom tužiocu na dalju nadležnost u zakonskom roku - saopšteno je iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 17:13