Dan / - дан
04/04/2023 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor zbog sumnje da je prekršio zabranu prilaska bivšoj supruzi

Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog i zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici kada mu je pored kazne zatvora izrečena mjera bezbjednosti zabrana približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ne manjoj od 100 metara i to na vrijeme od dvije godine

Okrivljenom N.A. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo kršenje zabrane određene izrečenom mjerom bezbjednosti, a kojom mu je određena zabrana približavanja bivšoj supruzi S.A. na udaljenosti ne manjoj od 100 metara, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Kako je saopštila portparolka Ivana Becić pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

- Krivično vijeće Osnovnog suda u Podgorici je odredilo pritvor okrivljenom N.A, nakon podnošenja optužnog predloga Osnovnog državnog tužilaštva, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo kršenje zabrane određene izrečenom mjerom bezbjednosti, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog i zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici kada mu je pored kazne zatvora izrečena mjera bezbjednosti zabrana približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ne manjoj od 100 metara i to na vrijeme od dvije godine - navela je Bečić.

Međutim, kako dodaje, vijeće nalazi da stoji osnovana sumnja da je okrivljeni samo dan nakon izdržane kazne zatvora u dva navrata prekršio navedenu mjeru bezbjednosti, zbog čega je određivanje pritvora nužno, jer se jedino tom mjerom okrivljeni može spriječiti da ponovi krivično djelo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:42