Kontrola optuznice Sasa Cadjenovic, Sasa Cadjenovic / FOTO - IVAN PETROVIC - IPE
12/09/2023 u 14:53 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana kontrola optužnice Saši Čađenoviću

Tužilac ostao pri stavu da postoje čvrsti dokazi da je bivši tužilac sarađivao sa pripadnicima kavačkog klana

Pred Vijećem sudije Borisa Savića danas je održana kontrola optužnice bivšem specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću zbog optužbe da je sarađivao sa pripadnicima "kavačkog klana", te da im je pomagao da ne budu optuženi za teška krivična djela.

Zastupnik optužnicce specijalni tužilac Miloš Šoškić ostao je u cjelosti pri navodi optužbe i u tom pravcu nije imao više ništa da doda vezano za dokaze koje je ponudio Višem sudu.

Za razliku od njega odbrana je imala drugačije gledište smatrajući da je optužnica nejasna i neubjedljiva i da ne postoje dokazi koji bi bili od koristi u pravcu njegovog optuženja.

Branilac Lazar Aković osvrnuo se na svih sedam tačaka optužnice i kazao da su one satkane u nizu činjeničnih konstrukcija kojima se po svaku cijenu želi optužiti Čađenović i uvesti u zonu krivične odgovornosti.

Za ovakve tvrdnje optužba nije ponudila dokaze a Čađenović nije postao član kriminalne organizacije koji je navodnoi stvorio Radoje Zvicer. Naprotiv, tvrdi Aković, Čađenović je kao tužilac optužio više desetina lica koja su pripadnici kavačkog klana da, pa i njihovog navodnog organizatora Radoja Zvicera, i to najmanje u dva slučaja, i na desetine lica. 

Branilac je ukazao i da Čađenović nije imao sa bilo kim od ovih kriminogenih lica komunikacije preko "SKY ECC", ili na bilo koji drugi način, niti oni u tim komunikacijama bilo gdje njega pominju. 

Čađenovićev drugi branilac Vaso Bečanović kazao je da posle iscrpno i detaljnog obrazloženja svog kolege nema ništa bitno da doda, te da navodi iz optužnije su u domenu pretpostavki koje isključuju i stepen izvijenosti, odnosno do stepena osnovane sumnje. 

Branioci su zatražili da se postupak obustavi i da se donese rješenje da nema mjesta optužbi. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:01