Stefan Đukić, Detective info / - STEFAN ĐUKIć, DETECTIVE INFO
08/05/2024 u 18:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Suđenje Đukiću i grupi: Sud Mićiću i Raičeviću ukinuo pritvor i doredio mjere nadzora

Stefan Mićić i Aleksandar Raičević braniće se sa slobode u daljem toku postupka koji se vodi protiv Stefana Đukića i grupe. To je danas odlučio sud nakon predloga advokata iz redova odbrane da se optuženima koji se nalaze u istražnom zatvoru ukine pritvor.

Mićić i Raičević su jedni od optuženih za pripadništvo kriminalnoj organizaciji Stefana Đukića i Emila Tuzovića koja je prema stavu SDT-a formirana radi likvidacije tužilaca i policajaca ali prebijanje bivše sutkinje Biljane Uskoković.

Sudsko vijeće, kojim predsjedava sudija Zoran Radvoić, je nakon vijećanja od skoro sat vremena saopštilo da je prihvatilo predlog odbrane i da se ukida pritvor Mićiću i Raičeviću, uz mjere nadzora zabrana napuštanja boravišta i obavezno javljanje jednom mjesečno nadrelžom Centru bezbjednosti (OB).

Ukrajina odobrila izručenje Tuzovića Crnoj Gori

Pored toga, sudsko vijeće je odbilo da ukine pritvor  optuženom Perović Zoranu, Milanu Brajoviću, Dušanu Boljeviću i Goranu Milašinoviću. Tako da oni ostaju jedini koji se u ovom postupku nalaze u istražnom pritvoru.

PLANIRANJE UBISTVA KATNIĆA I ČAĐENOVIĆA: Đukić i Tuzović odbili da daju iskaz pred ukrajinskim tužilaštvom

Zbor protoka radnog vremena suda i činjenice da je ovo današnje ročište trajalo sat i nešto duže u odnosu na radno vrijeme suda, sud je naveo da će na narednom ročištu biti nastavljeno sprovođenje dokaza.

Optuženi Brajović: I sudije na osnovu SKY mogu biti osumnjičene

Podsjećamo, pored Emila Tuzovića, Stefana Đukića i na spisku optuženih nalaze se i Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin R. Salić, Branko D. Pejanović, Haris Tuzović i Goran Milašinović i Bojan G. Lopičić i Milan Brajović. 

PLANIRANJE UBISTVA KATNIĆA I ČAĐENOVIĆA: Đukić i Tuzović odbili da daju iskaz pred ukrajinskim tužilaštvom

 Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić, i Emila Tuzovića iz Podgorice dovode se u vezu sa pokušajem ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi, krajem maja 2020. godine.

U pritvoru zbog Zvicera

Podsjetimo, državljani Srbije Milan Branković i Petar Jovanović, kao i Crnogorci Emil Tuzović i Stefana Džukić, nalaze se u pritvoru na teritoriji Ukrajine od kraja maja 2020. godine nakon što su privedeni zbog sumnje na pokušajaubistva navodnog vođe narko kartela "Kavač " Radoja Zvice

U evidenciji policije označeni su kao pripadnici "škaljarskog klana".

Podsjećamo, Viši sud potvrdio je ranije optužnicu protiv okrivljenih koji su osumnjičeni da su  planirali likvidaciju sada bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića. Prema optužnici, meta napada je trebala da bude i sudija podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković.

Prema navodima SDT-a, optužnica je podignuta protiv grupe koju su navodno  formirali Baranin Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović s ciljem likvidacije više osoba.

-Cilj ove kriminalne organizacije je bio da za potrebe neidentifikovanih lica i za potrebe same kriminalne organizacije vrše likvidacije to jest ubistva i teška ubistva na teritoriji Crne Gore na štetu policijskih službenika, specijalnog tužioca S.Č i glavnog specijalnog tužioca M.K, ali i drugih lica, te da tako djeluju da se pripadnici te kriminalne organizacije, oslobode bilo koje krivične odgovornosti pred sudovima Crne Gore kroz nezakoniti uticaj na izvršnu vlast, a kroz prethodnu smjenu tužilaca koji ih optužuju i gone za krivična djela- navedeno je ranije  iz tužilaštva.

Dalje, prema sumnjama SDT-a, "u tu svrhu organizator okrivljeni Đ.S je samo za predmet koji se vodi protiv njega obezbijedio milion eura koje prema stanju stvari treba dati nosiocima izvršne vlasti – sudijama i tužiocima koji bi preuzeli vođenje predmeta"

-... a nakon smjene tužioca koji su ih optužili za najteža krivična djela, te upravo je u tom dijelu imajući u vidu poznanstva koja proističu iz komunikacija organizatora Đ.S, jasno uočeno da ovaj osumnjičeni kao i pripadnici njegove kriminalne organizacije ostvaruju uticaj na političku elitu u Crnoj Gori, a što je obilježe i biće krivičnog djela iz čl. 401a Krivičnog zakonika Crne Gore- saopštio je ranije specijalni tužilac Miroslav Turković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:03