/ ILUSTRACIJA: Ž.B.
13/12/2022 u 12:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optuženi zbog krađe krsta iz crkve, šporeta, servisa za ručavanje

Protiv S.D., S.B., S.I. i P.V. potvrđena je optužnica Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica

Protiv S.D., S.B., S.I. i P.V. potvrđena je optužnica Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica.

Kako je pojašnjeno navodima optužnice, S.B.i S.D. se terete da su u noći između 15 i 16.marta 2021. godine, u D., obili crkvu i  ukrali novac i krst.

- Na način što je jedan okrivljeni  čuvao stražu, za vrijeme dok je drugi okrivljeni čekićem obio bravu na ulaznim vratima crkve, nakon čega je iz unutrašnjosti crkve oduzeo pozlaćeni krst, vrijednosti 265 eura i novac u iznosu od 70 eura- navodi su optužnice.

Zatim su, u noći između 18 i 19.marta 2022. godine, obili tuđu kuću.

- Jedan okrivljeni je metalnim pajserom obio zaštitnu metalnu grilju na ulaznim vratima kuće,  nakon čega su zajedno ušli u unutrašnjost objekta, gdje su preturali, kojom prilikom su oduzeli po jedno metalno krilo sa prozora i vrata, šporet na drva marke „Kaloreks“, električni šporet marke „Sloboda“, bocu pića marke „Metaxa“, 20 m2 gume na traku, dva kompleta servisa za ručavanje, set pribora za ručavanje, dva pakovanja čaša za vino,  metalnu kantu za vodu i tri metalne stolice, koje sve stvari su vlasništvo oštećenog i ukupne vrijednosti 646,44 eura- navodi su optužnice.

Tužilaštvo tereti  S.B., P.I. i P.V. da su, u periodu između 09 i 19.aprila 2022. godine, u D., obijanjem oduzeli tuđu pokretnu stvar.

- Na način što je jedan okrivljeni upotrebom metalne šipke slomio prozor sa zadnje strane kuće, nakon čega je ušao u unutrašnjost i šipkom obio bravu na ulaznim vratima i tako omogućio okrivljenima  da uđu u objekat, gdje su preturali, kojom prilikom su oduzeli i prisvojili kolica, crijevo za vodu dužine 25 m, dvije lopate, dvije grabulje, dvije vile, dva kosijera, dvije sjekire, ćuskiju, macu za razbijanje kamena, dvije motike i petnaest priključaka za crijevo, koje sve stvari su vlasništvo oštećenog i ukupne vrijednosti 182,64 eura- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:09