/ PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
19/10/2022 u 14:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičen računovođa: Oštetio OŠ „Vuk Karadžić“ za 13.550 eura

On je, kako se sumnja, skorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja tokom septembra i oktobra 2022. godine, za sebe ili drugog pribavio protivpravnu imovinsku korist

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeli krivičnu prijavu protiv R.Č. (47) iz Berana zbog sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave, a na štetu Ministarstva prosvjete – Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Beranama.

- On je, kako se sumnja, kao računovođa u navedenoj školi, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja tokom septembra i oktobra 2022. godine, za sebe ili drugog pribavio protivpravnu imovinsku korist, na način što je sa žiro računa škole u više navrata na svoj račun prebacio iznos od ukupno 13.550 eura. On je potom doveo u zabludu direktoricu škole na način što joj je prikazao izvode iz banke, koji su bili lažni, a na kojima je prikazao lažne novčane iznose- rečeno je iz policije.

On je na ovaj način pričinio materijalnu štetu Ministrastvu prosvjete Crne Gore u iznosu od 13.550 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 04:09